Комбиновани тим Војводине игра с Бечејом

До 21. јула, дана када почиње нова сезона у фудбалској Суперлиги Србије, остало је још само девет дана.
Nemanja Subotić (s loptom) predvodiće danas Vošin tim  Foto: J. Grlić
Фото: Немања Суботић (с лоптом) предводиће данас Вошин тим Фото: Ј. Грлић

Наши најбољи тимови лагано приводе крају припремни период и сада су им контролне утакмице од великог значаја, како би њихови тренери могли да уоче на чему морају да инсистирају у раду током преосталог времена.

Војводина ће сезону отворити утакмицом с Младости из Лучана на стадиону “Карађорђе”, а пред црвено-белима су још две прилике да искристалишу стартну поставу, али и такмичарску екипу с којом ће ући у нову борбу за бодове. Прва ће бити већ у петак,13.јула, када ће у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” угостити екипу новог прволигаша из Бечеја.

„Шансу ћемо пружити комбинованој екипи, јер желимо да видимо на кога и колико можемо да рачунамо када буде почеле битке за бодове“, рекао је Горан Шаула, помоћник шеф стручног штаба Новосађана Александра Веселиновића.“ Биће то углавном момци који у последње две провере нису имали већу минутажу и очекујемо од њих да покажу да заслужују место у екипи. После дуела с Бечејом треба да седнемо и договоримо се о томе ко ће отићи на позајмицу у друге екипе, а ко ће остати да тренира с нама.“ 

Тим који је почео утакмицу с Уралом, дакле, данас неће наступити, а неће то учинити ни капитен Никола Антић и Лазар Арсић, који се и даље налазе у процесу опоравка од повреда.

„Већ у суботу имаћемо генералну пробу с екипом Катара, која ће бити затворена за јавност2, додао је Шаула.“ Шеф струке тада ће највероватније извести састав на који рачуна и за дуел с Младости, иако никада не може са сигурношћу да се зна шта ће се догађати у данима који долазе, пошто је прелазни рок и даље отворен.“

Први тренинг имао и Дијамантис Хухумис, али је он радио индивидуално.

„Видело се да ће му бити потребне две-три недеље како би сустигао остале играче, јер није исто када се тренира самостално, а када се то чини уз екипу. Тек треба да видимо у каквом је стању Граовац који је данас потписао, тако да је пред нама још доста посла“, закључио је Горан Шаула.

Утакмица Војводина - Бечеј игра се на терену број један у ФЦ “Вујадин Бошков”, почетак је у 18 часова, а улаз на трибине биће бесплатан.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести