Конте званично нови тренер Интера

МИЛАНО: Бивши капитен и тренер фудбалера Јувентуса Антонио Конте преузео је клупу Интера, објавио је рано јутрос клуб из Милана. Конте је именован на том месту одмах после отказа Лућану Спалетију због променљивих резултата, са потписом трогодишњег уговора вредног укупно 30 милиона евра.
a
Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

"Креће ново поглавље у мом животу, узбуђен сам. Покушаћу да оправдам поверење челника клуба. Одабрао сам Интер јер је озбиљан клуб са великим пројектом. Привукла ме увереност клуба да се врати тамо где припада", рекао је Конте за клупски сајт, где је представљен у шест сати по средњеевропском времену, претпоставља се због кинеског тржишта - одакле су власници.

Контеов задатак биће да скине Јувентус са трона италијанског фудбала, на коме је осам година у низу, започетог баш под његовим вођством.

Конте на "Ђузепе Меацу" стиже након што је завршио сву папирологију са Челсијем, односно исплаћене су му све зараде због ранијег раскида уговора, а раније је водио Сијену, Аталанту, Бари, Арецо и репрезентацију Италије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести