Косановић: Чабулин долазак у Војводину стопирао човек у Замбији

Желела је Воша да у зимском прелазном року, поред Вељка Симића који је у Нови Сад дошао из редова Црвене звезде, доведе и странца који игра на позицији шпица
milan kosanovic, fbakic
Фото: Милан Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

. Шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Лалатовић и спортски директор Милан Косановић, између више потенцијалних кандидата, определили су се за Замбијца Емануела Чабулу, који је, у време припрема Новосађана у Белеку, играо на Купу афричких нација за селекцију своје земље. Контакти су били интензивни, веровало се да ће омалени и хитри фудбалер каријеру наставити у Српској Атини, али...

- ФК Војводина је прихватио све Чабулине услове, а сам играч био је изузетно срећан због тога што ће доћи у нашу средину и заиграти у црвено-белом дресу - објаснио је Милан Косановић, који због здравствених проблема није присуствовао утакмици Војводина - ТСЦ (0:1) - Нажалост, умешао се тада одређени генерал из његовог клуба у Замбији, човек који се тамо пита и доноси одлуке и који није схватио да прелазни рок истиче и да зато играч мора брзо да потпише уговор који смо му послали. Тај параф је изостао, период трансфера је завршен и од Чабулиног доласка у Нови Сад, на његово и наше велико разочарање, ове зиме нема ништа.

Истакао је Косановић да је реч о играчу који поседује одличне карактеристике и који би овој екипи Воше јако добро дошао. Изузетно је брз, одлично се сналази пред голом и био би својеврсна противтежа снажном и високом Момчилу Мркаићу.


Статистика уме да превари

Навијачи Војводине разочарани су због чињенице да њихови миљеници против тима из Бачке Тополе ни једном нису упутили директан ударац ка голу Филиповића.

- Ти статистички параметри умеју понекад да заварају и да усмере пажњу на погрешну страну - нагласио је спортски директор Новосађана. - Прилика у којој се нашао Вукадиновић, иако је завршни ударац изостао, спада у ред оних стопостотних, а слично важи и за покушај Човића главом. Јасно је да су постојали одређени недостаци у нашој игри, али сам сигуран да ће они брзо бити неутралисани и да ћемо приказати пуно боље издање већ против Чукаричког.


- Наставићемо да пратимо игре Замбијца, јер ћемо на лето, како ствари стоје, покушати да завршимо читав посао, како би он дошао у наш клуб. Није нам се дало да сада реализујемо његов трансфер, али доброг фудбалера ваља и сачекати, уколико је то потребно. Без обзира на то, мислим да смо довођењем Симића урадили велики посао и да сада имамо веома добро укомпонован тим, с одличним решењима на свакој позицији.

О издању “старе даме” у пролећној премијери на “Карађорђу” и поразу који је у њој доживела, Косановић је истакао:

- Била је то утакмица у којој смо примили гол после грешке наше дефанзивне линије, а управо тај погодак одлучио је победника. Није вредело ни то што је Никола Симић одлично зауставио ударац Ђура Зеца, јер играчи из наше одбране нису ни након тога добро одреаговали, а Петковић је то искористио и затресао нашу мрежу. У наставку смо били бољи ривал, створили три или четири ситуације које су пуно обећевале, али до изједначења нисмо успели да стигнемо.

Осетио се и недостатак свежине код тројице репрезентативаца који су пропустили значајни део припрема.

- Старо је правило да је за адаптацију на временску зону потребно онолико дана колико часова та разлика износи. Стојковић, Човић и Вукадиновић су се у понедељак ноћу вратили у Нови Сад, а већ у петак су играли утакмицу и јасно је да нису могли да буду на оптималном нивоу. Идемо даље, у суботу нас очекује дерби с Чукаричким на Бановом брду и очекујем да ће екипа позитивно да одреагује и оствари повољан резултат. Буде ли тако, брзо ће се заборавити неуспех у дуелу с ТСЦ-ом, а ми ћемо да наставимо пут ка остварењу циљева које смо пред себе поставили - поручио је Милан Косановић.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести