Крстајић: Хтели су пуч, Миливојевић није прецртан

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да не постоји сујета са његове стране, након што није позвао Бранислава Ивановића, Луку Миливојевића и Душка Тошића, иако се сложио са наводима да су појединци хтели да направе пуч.
krstajich_kontakt
Фото: Младен Крстајић, фото: Танјуг (Видео)

Крстајић није желео дубље да улази на више питање новинара да ли је имао вербални сукоб са Миливојевићем на Светском првенству, демантујући да је су били у клинчу, уз образложење да нико није прецртан.

"Играо сам 20 година професионални фудбал, слагао сам се и нисам са тренерима. Неке ствари сам могао да казем, али нисам јер сам поштовао тим и средину. Не могу никоме да забраним ста ће да говори", алудирао је Крстајић на изјаве Миливојевића да је селектор грешио на Светском првенству.

Он је додао да је све отворено око позива играча у национални тим.

"Нема сујете, нека се све каже на време и у лице. Ако неко има нешто против мене, стручног штаба или другог онда је требало да прича после Мундијалу, а не по објави списка".

Крстајић је потврдио речи помоћника Милана Обрадовића да је постојао покушај пуча, након спекулација медија да је у томе био главни Миливојевић.

„Са Обрадовићем сам пријатељ дуги низ година, играли смо у репрезентацији и били цимери. Могу да казем да је чињеница и да стојим изнад тих речи".

Према његовим речима позвани су играчи за које мисли да су најбољи у овом тренутку.

"Тражи се несто што нема везе са животим, атмосфера је била на нивоу", рекао је он, додавши да репрезентација у овом тренутку не може само без Александра Коларова, Душана Тадића и Немање Матића.

Образложио је и да са голманом Владимиром Стојковићем нема неспоразум, већ да жели да прузи прилику млађима.

"Стојков је врхунски момак, много је дао Србији и она њему. Ово је моменат да млади голмани покажу квалитет. Лига нација је ново такмичење у календару УЕФА, а пре СП смо имали идеју да испробамо млађе играчи који су заслужили дрес репрезентације. Ту пре свега мислим на Златне орлиће са Новог Зеланда", закључио је селектор.

Србија у петак стартује Лигу нација против Литваније у Виљнусу, а три дана касније дочекује Румунију.

Коларов о Марушићу и Стојковићу: Како могу за Црну Гору?

Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов каже да не може да разуме одлуку српских фудбалера да играју за друге земље и изнео пример да су Адам Марушић и Филип Стојковић морали да имају више вере у себе, пре него што су одабрали да наступају за Црну Гору.

Коларов се, на конференцији за медије у Старој Пазови, "убацио" у питање селектору Младену Крстајић око конкуренције на позицији десног бека.

"Исто тако морамо да се запитамо зашто не верују у себе. Отисао сам у Лацио, нисам играо за А тим, али ми никад није пало на памет да наступам под другом заставом. Како можеш да играш за Црну Гору ако ниси Црногорац или за Аустрију", рекао је Коларов. 

Фото: Александар Коларов, фото: Танјуг (Видео)

Он је додао да требају да играју за Црну Гору, ривала Србије у Лиги нација, када нису веровали у позив међу "орлове".

Образложио је и да национални тимови нису као клубови и објаснио свој потез да после Лација заигра и за Рому.

"Ја нисам Римљанин, већ професионалац. 

Играо сам за Лацио, био у Ситију и дошао у Рому".

Коларов се дотакао и наступа Србије на Мундијалу и елиминацију у групној фази.

"Веровали смо да можемо да продајемо после пораза од Швајцарске, чак и после пораза. Било је тешко да добијемо Бразил, квалитетнији су, али нисам преболео. Морамо то да оставимо иза леђа".

О вербалном сукобу појединаца са селектором Младеном Крстајићем, Коларов каже да је атмосфера у Русији увек била на високом нивоу.

"Био је састанак после утакмице са Швајцарском и нико није повисио тон. Очигледно да неки играчи имају контакте са новинарима, не могу да говорим у име свих, али сигурно могу да потврде да су се сви загрлили у свлачионици после састанка", закључио је леви бек Роме.

Србија у петак стартује Лигу нација против Литваније у Виљнусу, а три дана касније дочекује Румунију у Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести