Крстајић: Не бежим од одговорности, одлука на ФСС

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић изјавио је да не бежи од одговорностј после дебакла у Украјини и да ће о његовој судбини на тој позицији одлучити руководство ФСС.
krstajic
Фото: Младен Крстајић, фото: ФСС

Рекао је и да није размишљао о оставци јер би то било неозбиљно да остави екипу уочи утакмице против Литваније.

"После меча сам рекао да преузимам одговорност. Утакмица је била и прошла, доживели смо дебакл, десио се такав дан и не можемо да га вратимо. Једино можемо да победимо у наредној утакмици и онда да се наредна два и по месеца спремамо за наставак квалификација. Никад нисам бежао од одговорности и шта год да Фудбалски савез одлучи, тако ће бити. Ако одем отићи ћу чиста образа", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је појаснио и шта тачно значи "преузимање одговорности".

"Изгубили смо битку, нисмо изгубили рат. Ја сам на челу моје војске и тако се понашам. Што се тиче оставке, нисам размишљао, јер већ сутра нас очекује нова утакмица. Било ко други да је на мом месту не би прихватио да да оставку дан пре меча и тако остави екипу на цедилу", навео је Крстајић.

О промени система у Украјини и мечу са Литванијом рекао је:

"Против Литваније је потпуно другачија утакмица. Наравно да ће доста тога бити другачије у односу на меч са Украјином. Играчи су прави професионалци, жао ми је, понављам што се догодио пораз, али ако сада будемо кукали до септембра, ништа нећемо да урадимо", поручио је Крстајић.

Да ли играчи нису могли да испуне тактичке замисли...

Фото: FSS

„И после меча сам рекао да преузимам одговорност. Утакмица је била и прошла, доживели смо дебакл, десио се такав дан и не можемо да га вратимо. Једино можемо да победимо у наредној утакмици и онда да се наредна два и по месеца спремамо за наставак квалификација. Никад нисам бежао од одговорности и шта год да Фудбалски савез одлучи, тако ће бити”, рекао је Младен Крстајић.

О Александру Митровићу...

“Сви знате да Митар није био спреман сто одсто, било је питање да ли може да седи и на клупи. Доктор га је колико, толико оспособио и ушао је у игру...”.

Српски репрезентативац Урош Спајић рекао је да је најбољи излаз из ове ситуације победа против Литваније.

“Сви сте већ све написали и тако јесте, доживели смо срамоту, али не видим сврху да више причамо о том мечу, резултат је такав, ништа не можемо да променимо и морамо да се окренемо Литванији. Мислим да нас је други, а нарочито трећи гол дотукао. Утакмица је за нас била у потпуно погрешном смеру и тако се завршила“ – рекао је Урош Спајић.

За Уроша Спајића, игра се без публике...

“Нисам играо много пута пред празним трибинама, а на нама је да покажемо карактер и да се вратимо на пут којим морамо да идемо“ – додао је Спајић.

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је у гостима против Украјине са 5:0 (2:0), у утакмици Б групе квалификација за ЕУРО 2020.

Утакмица између Србије и Литваније игра се сутра од 20.45 сати на стадиону Рајко Митић, без публике.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести