Крстајић: Покрадени смо, али идемо да победимо Бразил

СВЕТЛОГОРСК: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић преузео је одговорност за пораз од Швајцарске (2:1) на Светском првенству, али и додао да је судија у многоме одредио утакмицу, и најавио напад на победу против Бразила за другу фазу.
е
Фото: Tanjug

"Атмосфера у екипи би била боља да смо победили. Момци су свесни шта нам је чинити, Бразил је тај који одлучује све за даљи пласман. Чека нас велесила и морамо на победу. Мало се спавало после дуела са Швајцарском, што је и нормално", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Светлогорску.
Он је додао да је Швајцарска показала зашто је у врху светског фудбала, али да не тражи алиби за пораз.

"Што се тиче самог резултата, знате шта се дешавало последњих месеци док сам на фукницији, да сам неискусан. Такав сам какав сам, могао сада да гледам себе и да кажем да је бод доста, у том случају бих могао да кажем да сам узео четири бода из два меча. Али, не гледам себе, дошао сам да радим. Уверен сам да имамо квалитет као екипа, све одлично функционише, није нам лако, али морамо да у наредним данима задржимо концентрацију и да против екипе која је фаворит за титулу учунумо немогуће".
Према његовим речима судија Феликс Брих није био на високом задатку.
"Чињеница је да смо покрадени, то је једноставно тако. Ипак, ја сам најодговорнији за пораз.

Судија ми после меча ништа специјално није рекао, осим неких дипломатских речи. Била је то више глума него нека прича. Послао бих судију у Хаг, не бих му дао ниједан картон, па да му суде као нама против Швајцарске. Па, наша три везна фудбалера су у првом полувремену добила жуте картона, а управо је требало да они буду најагресивнији. Није то случајно", закључио је он.
Утакмица између Србије и Бразила игра се у среду у 20 сати на московском стадиону Откритије арена.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести