Крстајић позвао Савића, повратак Басте

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић саопштио је данас списак играча за пријатељске утакмице против Марока и Нигерије на којем је дебитант Вујадин Савић из Црвене звезде, као и повратник Душан Баста из Лација.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На списку се налазе 24 играча:

Голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Предраг Рајковић (Макаби), Марко Дмитровић (Еибар).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Антонио Рукавина (Виљареал), Душан Баста (Лацио), Никола Максимовић (Спартак Москва), Вујадин Савић (Црвена звезда), Матија Настасић (Шалке), Душко Тошић (Бешикташ), Милош Вељковић (Вердер), Александар Коларов (Рома), Иван Обрадовић (Андерлехт).

Средина терена: Немања Матић (Манчестер Јунајтед), Лука Миливојевић (Кристал Палас), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Адем Љајић (Торино), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Марко Грујић (Кардиф).

Напад: Александар Митровић (Фулам), Александар Пријовић (ПАОК), Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Андрија Живковић (Бенфика). 

Србија ће 23. марта играти против Марока у Торину, а четири дана касније против Нигерије у Лондону.

Крстајић: Ником са списка не гарантујем пут у Русију

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да ниједном од 24 играча који се налазе на списку за пријатељске утакмице против Марока и Нигерије не гарантује да ће сигурно путовати на Светско првенство. 

"Овај списак не открива да они који нису позвани неће бити на припремама у мају пред првенство и обрнуто, не гарантује да ће они који су на њему бики сигурни путници у Русију. Пратим форму играча до јуна и вероватно ће бити промена. Сви су ту, али биће промена. Без обзира на имена играча, сви крећи од нуле", изјавио је Крстајић на конференцији за медије у просторијама Фудбалског савеза Србије на Теразијама. 

Крстајић је образложи повратак Душана Басте после три године и дебитанстки позив Вујадину Савићу.

"Басту познајем као цовека и играча и ценим његове квалитете као дугогодишњег интернационалца. Са друге стране, имамо само Рукавину на десној страни и био би превелики ризик да се ослонимо једино на њега. Савић је један од лидера Звезда и нисам се либио да му укажем шансу јер игра у тиму који показује добро последњих годину дана", рекао је Крстајић. 

Селектор је рекао да је циљ пријатељских утакмица да провери неке играче који нису играли заједно у претходном периоду и да ће то, према његовим речима довести до малих промена у саставу. 

"Циљ је да покушамо да испробамо систем игре уз комбиновани састав како бисмо уиграли неке играче који до сада нису много играли заједно. Играчи су схватили тежину Светског првенства и кроз утакмице у клубу траже своје место у тиму", рекао је Крстајић. 

Према његовим речима екипа ће у Русији дати све од себе, али да свакако не би требало очекивати пласман у финале. 

"Ова екипа је заједно пет година и била је омаловажавана, а сада смо дошли у ситуацију да морамо да идемо у финале из групе у којој играју квалитетне репрезентације. Даћемо све од себе, али из мирне ситуације одемо у Русију", рекао је Крстајић. 

Репрезентација Србије ће прву од две пријатељске утакмице против Марока у Торину 23. марта, док ће четири дана касније у Лондону играти против Нигерије. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести