Крстајић пред Црну Гору: Са два шпица или не, питање је сад?

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић најавио је да би мозда могао да промени тактику за вероватно одлучујући меч против Црне Горе у Лигу нација и заигра са два класична нападача.
krstajic, tanjug dimitrije goll
Фото: Mladen Krstajić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Крстајић каже да су многи српски фудбалери у форми, међу којима и први стрелац Бундеслиге Лука Јовић, и да га радује њихов учинак у клубовима.

"Велики број игра стандардно, то је први пут у последњих неколико година да су скоро сви битни шрафови у клубовима. Може да се деси да променимо тактику, постоји идеја... Мењао сам састав 13 или 14 пута, тактику не, а можда се и то промени, не због Црне Горе већ играча. То ми је уједно луксуз и проблем", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је додао да сви репрезентативци на списку заслужују да играју и да би био најсрећнији када би имао ту могућност да уради.

"Очекујем добру утакмицу, шта је било било је у Подгорици. Поштујемо Црну Гору и селектора Љубишу Тумбаковића, кога нећу назвати колегом јер ми је био тренер. Ипак, верујем у свој тим да моземо да направимо искорак и освојимо прво место у групи".

Србија ће против Црне Горе бити без повређених Сергеја Милинковић-Савића, Марка Дмитровића, Љубомира Фејсе, а последњи који је дефинитивно отпао је Филип Костић због операције два зуба.

"Видим да у Црној Гори има доста играча који ће да изостају, слично као код нас. Кога нема без њега се мора, морамо да се прилагодимо томе", навео је Крстајић и нагласио да не постоји и најмања тензија око безбедности јер се "састају две земље, а један народ".

Крстајић истиче да ће Душан Тадић, који је промашио пенал у Румунији, одлучити ко ће да изведе ако буде најстрожа казна.

Један од најбољих српских фудбалера Немања Матић веома цени црногорску селекцију. 

"Знамо шта нас чека, поштујемо их, али смо свесни наших квалитета. Покушаћемо да освојимо сва три бода пре нашим навијачима, сутра је за нас финале у Лиги нација", поручује везиста Манчестер Јунајтеда.

Како је навео, победа и игра у Подгорици је прави пут.

"Жао ми је што нисам био у Подгорици, одиграли смо такмичарски, онако Србија мора да игра. Не требамо да бринемо за будућност, имамо играче који стасавају", закључио је Матић.

Србија сутра чека Црну Гору на стадиону "Рајко Митић" од 15 сати, а три дана касније селекцију Литваније на стадиону Партизана од 20.45.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести