Крунић: Част ми је што сам тренер Радничког

НИШ: Нови тренер Радничког из Ниша Симо Крунић изјавио је данас да је почаствован што је преузео велики клуб, који је прошле сезоне играо врхунски фудбал и успео да на табели "раздвоји" Црвену звезду и Партизан.
simo krunic, fk radnicki
Фото: fkradnickinis.rs

"Част ми је што сам изабран за тренера, за мене великог клуба, који је израстао у један од најбољих српских клубова. Захвалио бих се руководству клуба на челу са Ивицом Тончевим који је одлучио да управо ја радим у Радничком. За мене је ово клуб који је један од најбољих у држави.Сећам се шта је Раднички представљао у старој Југославији. Овај клуб се прошле сезоне вратио на стазе успеха. Која год екипа да раздвоји Звезду и Партизан, знате да се то тешко дешава. То је успео Раднички, играјући врхунски фудбал. То је најбољи резултат у односу постигнутих голова и победа", рекао је Крунић на промоцији у Нишу.

Он се потом осврнуо на играчки кадар и амбиције клуба за наредни сезону.

"Доста играча је отишло али то не сме да представља проблем за Раднички. Клуб мора да настави са резултатима из прошле сезоне. То је велики изазов за мене. Све осим пласмана у квалификације за Лигу Европе ја сматрам неуспехом за Раднички. Клуб је успео да обезбеди квалитетна појачања. Играчи које сам затекао и ови нови који су дошли полако се уклапају. У свлачионици имамо тај победнички менталитет, то је пренето од претходне године. Треба да наставимо да "гинемо" на сваком мечу и у овом првенству".

Крунић се осврнуо и на противника у Лигу Европе, Флору из Талина.

"Флора" , када се каже Естонија, мислимо да је то лако. Ова екипа је прва на табели и игра добро. Та утакмица биће прави испит за све нас. Овде немамо прилику да се "вадимо". Мораћемо много више да покажемо него на припремама током периода који сам ја провео са екипом. Цела управа и играчи свесни су да је то разочарање за навијаче и град, тако да, од почетка припрема, од када сам дошао оријентисани смо на ту утакмицу. Два пута по 90 минута знаће се правац у коме идемо а одмах на старту смо на великом испиту", истакао је Крунић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести