Крушевљани без шанси против Звезде

Црвена звезда одиграла је још једну рутинску утакмицу и без проблема победила Напредак. Екипа Дејана Станковића тачно је знала шта хоће и до тога стигла.
zvezda napredak
Фото: ФК Црвена звезда

Одлично је кренула екипа актуелног шампиона и за кратко време имала две прилике. Најпре је Павков главом шутирао тик поред гола, да би потом ударац Бена зауставио Кордић. Црвена звезда је доминирала, јасно је било ко је ко на терену, али фудбалери Напретка су, после уводних пар минута, некако успели да консолидују одбрану и неутралишу нападе Београђана. Ипак, у 20. минуту велика шанса за Томанеа, али шут Португалца зауставља Кордић. Нападач црвено-белих уписао се у стрелце нешто касније, када је одлично реаговао на центаршут Гаврића из корнера. Агилни Португалац потом је изнудио и једанаестерац за своју екипу, који у погодак није успео да претвори Панков.

Црвена звезда је апсолутно доминирала и постављало се питање када ће постићи и други гол. У неким тренуцима није било ни среће па је Крушевљанима остала каква-таква нада. Чарапани су покушавали нешто, али све је то било јалово.

Код црвено-белих одличан је поново био Гаврић, који је био незаустављив по левој страни. Имао је млади играч добар покушај у 38. минуту, али је замало био непрецизан.

Друго полувреме почело је приликом Павкова, али је Кордић у два наврата зауставио његове ударце.  Београђани су на све начине тражили други гол који би утакмицу увео у мирније воде. У томе су црвено-бели успели у 53. минуту, када је Гаврић, на пас Николића, савладао голмана Напретка. Све дилеме могао је да реши Бен, мало потом, али је његов шут зауставио Кордић.

Што није успео он јесте Иванић, у самом финишу, за коначних – 3:0.

И. Лазаревић    

Црвена звездаНапредак 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Томане у 22, Гаврић у 53. и Иванић у 88. минуту. Жути картони: Ћуковић, Алексић (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Панков 6, Бабић 6, Дегенек 6,5, Бен 7, Петровић 6,5 (Иванић 7), Николић 7, Гаврић 8 (Гарсија), Томане 7,5, Павков 6,5 (Јовичић).

НАПРЕДАК: Кордић 6, Обрадовић 6, Ожеговић 6, Алексић 6, Стевић 6, Маркоски 6 (Мијић), Вушуровић 6 (Гаврић), Илић 6, Десанчић 6 (Бјелош), Пајовић 6, Ћуковић 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести