Куп афричких нација: Фаворити лако до осмине финала

Репрезентације Алжира, Сенегала, Марока и Обале Слоноваче пласирале су се у осмини финала Купа афричких нација (КАН).
africki kup nacija logo
Фото: Printscreen

Алжир је са 3:0 савладао Танзанију и освојио Групу Ц са максималне три победе. Меч је решен у последњих десет минута првог полувремена када су “Пустињски ратници” постигли сва три гола. Отпор Танзаније је сломио Ислам Слимани на асистенцију Адама Унаса, након чега је Слимани асистирао код оба гола Унаса.

Друго место и директан пласман међу 16 најбољих изборио је Сенегал тријумфом над директним конкурентом Кенијом са такође 3:0. Сенегалци су свог ривала “сломили” у последњих пола сата, “лед је пробио” Исмаила Сар, а победу је са два поготка “оверио” Садио Мане.

Групу Д освојио је Мароко наком минималног тријумфа над Јужном Африком, поготком Мубарака Бусуфе у последњем минуту меча у Каиру.

Пораз “Бафана Бафане” искористила је Обала Слоноваче која је са убедљивих 4:1 над Намибијом изборила другу позицију. Стрелци за “Слонове” су били Макс Градел и Сереј Дие у првом, те Вилфред Заха и Максвел Корне у другом полувремену. У међувремену, Жослен Каматука је смањио на 2:1, али Намибија није могла више од тога.

Јужна Африка и Кенија чекају расплет у групама Е и Ф како би сазнале да ли ће наставити такмичења као једна од четири најбоље трепласиране селекције.

Имају по три бода, као и ДР Конго који има бољу гол разлику па је уз Гвинеју већ обезбедио осмину финала. Тако да зависе од резултата Бенина и Анголе који имају по бод мање и “нулту” гол разлику.

За сад је познат само један пар осмине финала, а то је Уганда – Сенегал.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести