Куп Србије: Актуелни шампион рутински у другој рунди

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у осмину финала Купа Србије пошто је рутински сваладала Мачву, у Шапцу.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Београдска екипа била је много боља и заслужено славила.

Почело је у жестоком ритму, Црвена звезда се наметнула од старта и хтела да постигне брзи гол. Међутим, наспрам себе имала је противника који је био изузетно ангажован, растрчан; дисциплинован по целом терену. Тешко су Београђани долазили до прилика а прву су имали у 11. минуту када је Милуновић добро шутирао главом а голман Самуровић одлично интервенисао. Следећа велика била је она коју је имао Иванић, када је полуволејем шутирао са десетак метара, али замало непрецизно. Црвена звезда се за све питала на терену али су Шапчани били заиста пожртвовани. Затварали су пролазе у свој шеснаестерац, црвено-бели су тешко долазили до саме завршнице.

Иницијатива се Београђанима исплатила у 49. минуту. На центаршут Катаија, из корнера, Милуновић је одлично реаговао и главом затресао мрежу. Црвено-бели су наставили са нападима, желевши да што пре затворе утакмицу. Чврста одбрана домаћина успешно је одолевала. У 66. минуту умало Црвена звезда није постигла други гол. Корнер је извео Катаи, Поповић закачио лопту и умело је сместио у сопствену мрежу. Потом је и Катаи у прилици али Самуровић брани. Уследио је први покушај Шапчана који није био нимало лош: Ристивојевић је са дистанце био замало непрецизан.  У 83. минуту Митровић је имао сјајн продор; фантастично шутирао а лопта прошла тик изнад гола. Потом шанса за Мачву али Поповић брани. Покушавали су Шапчани свим силама да дођу до изједначења, потпуно су изашли у офанзиву али црвено-бели су били чврсти. Београђани су тражили прилику из контри – и дочекали.

Кингси кангва одузео је лопту играчу мачве и поставио коначних – 0:2.

Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)

ШАБАЦ: Градски стадион, гледалаца: Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Милуновић у 49, Кангва у 90. минуту. Жути картони: Враштановић, Адамовић, Белић (Мачва) а Милуновић (Црвена звезда).

МАЧВА: Самуровић 6, Поповић 6,5, Јевтић 6,5, Ристивојевић 6,5, Стевановић 6,Враштановић 6 (Бранковић 6), Адамовић 6, Савковић 6 (Белић 6), Марјановић 6 (Мијаиловић), Пејовић 6 (Капетановић 6), Радуновић (Нешковић 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6,Гобељић 6,5, Милуновић 7, Панков 6, Родић 6, Саного 6,5, Николић 6 (Кангва 7), Митровић 6,5, Иванић 6,5, Катаи 6,5 (Крстичић), Кулибали 6 (Пешић).

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести