КУП СРБИЈЕ: Фудбалери Пролетера на свом стадиону дочекују Јавор (15)

НОВИ САД: У последње три утакмице за бодове, под вођством  тренера Бранка Жигића, фудбалери Пролетера остварили су две победе и нерешен резултат и на табели знатно поправили пласман.
Milan Mirosavljev se vraća u tim Proletera Foto: Dnevnik.rs
Фото: Milan Mirosavljev napadač Proletera Фото: Дневник.рс

Мало је недостајало да млађи новосадски суперлигаш оствари све три победе, али су разни фактори и недостатак спортске среће  били пресудни да се са Бањице не врате са целим пленом.                 

Данас на свом стадиону у шеснаестини финала Купа Србије дочекују екипу Јавора.

- И поред пропуштене прилике да на Бањици освојимо сва три бода атмосфера у екипи и око ње је на завидном нивоу. Жарко смо желели сва три бода против Рада, али нам и поред одличне игре то није успело, једноставно речено -  није нам се дало - каже стратег Бранко Жигић. Утакмицу са Јавором после дужег времена Пролетер ће одиграти на свом стадиону.

- Због те чињенице и високих амбиција у најмасовнијем такмичењу посебно смо мотивисани. Ужелели смо се специфичне атмосфре на нашем стадиону и зато смо намерни да се пласирамо у наредну рунду Купа и тиме обрадујемо наше навијаче, који су нам у првенственим окршајима били од немерљиве помоћи.

Сланобарци и Ивањичани су се два пута до сада састајали у Купу и имају по једну победу.

- Јавор је добра и дисциплинована екипа  и нема дилеме да нам следи озбиљан изазов. То значи да  играчи који истрче на тефрен морају да пруже максимом да бисмо победили.Поштујемо ривала, али не бисмо да разочарамо наше присталице и зато ћемо ићи на победу.

Биће доста промена у екипи у односу на састав из предходна три кола.

- Шансу ће добити играчи са мањом минутажом како би се пред паузу уверио у њихове тренутне могућности. Али, то сигурно неће утицати на наше амбиције да се пласирамо у наредну рунду овог такмичења – најавио је Жигић.

Утакмица између Пролетера и Јавора игра се на Стадиону Слана бара од 15 часова.

М. Поповић

Фото: Д. Иванић

 

Шеснаестина финала Купа Србије

ЗВЕЧАН: Трепча - Црвена звезда         (14)

КРАГУЈЕВАЦ: Водојажа - Партизан (15)

НОВИ САД: Пролетер - Јавор       (15)

БЕОГРАД: Вождовац - Телеоптик (15)

 

У осмину финала пласирали су се: Војводина, ТСЦ, Спартак, Бачка, Инђија,  Младост (Л), Чукарички, ОФК Београд, Радник, Мачва, Раднички (Н) и Синђелић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести