Куп Србије: Митровчани шокирали Партизан (видео)

Фудбалери Радничког из Сремске Митровице начинили су сензацију пошто су после бољег извођења једнаестераца елиминисали Партизан из Купа.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Херој у пенал серији био је голман Драгићевић са два заустављена шута.

Прву велику шансу имали су домаћи, преко Милинковића, који је шутирао преко гола. Митровчани су добро стајали на терену, уз то су, чим се укаже прилика претили па је поново Милинковић имао добар покушај а овог пута Лукач одбранио. Прву праву акцију црно-бели су претворили у вођство. Дијабате је прошао по левој страни, заврнуо за Андрадеа а овај сместио лопту у мрежу. У 38. минуту црно-бели су могли да постигну други погодак, али после добро изведене контре Андраде није успео да затресе мрежу. Прилику да већ у првом полувремену реши меч имао је Рикардо али је погодио само стативу.

Почетком наставка Партизан је имао нову одличну шансу али је Марковић главом шутирао тик поред гола. Иако је Партизан стварао прилике Раднички се трудио да нешто више уради. У 70. минуту – шанса за домаће. Ивић је у доброј прилици али шутира преко гола. Муке Београђана могао је да скрати Марковић али је Драгићевић био спретнији од њега и отклонио опасност. И, када се мислило да ће Партизан рутински меч привести крају – Раднички је изједначио. Ристовић је са леве стране послао повратну лопту, пронашао усамљеног Маринковића којем није било тешко да затресе мрежу. Било је то у надокнади времена и ушло се у једанаестерце.

У првој серији Спасојевић је прецизан а ударац Рикарда зауставља Драгићевић. У другој погађа Петровић а Живковић погађа пречку. Наду црно-белима промашајем враћа Ковачевић али само до промашаја Урошевића. У четвртој серији Ристовић је непрецизан али је Драгићевић одбранио пенал и Андрадеу и одвео Раднички у осмину финала Купа.

Раднички (СМ ) - Партизан 1:1 (0:1) пеналима 3:1

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: стадион ,,Агропапук арена“, гледалаца: 2.000. Судија: Илић (Крагујевац). Стрелац: Маринковић у 90+2. за Раднички а Андраде у 19. минуту за Партизан. Жути картони: Протић, Грбовић (Раднички) а Траоре, Белић (Партизан).

РАДНИЧКИ: Драгићевић 8, Протић 6,5, Ивић 6, 6,5 Игњатовић 6, Петровић 6, Пиус 6 (Маринковић 7), Милинковић 6,5 (Бачанин), Ђорђевић 6 (Ковачевић 6), Илић 6 (Ристовић 6,5), Спасојевић 6,5, Грбовић 6 (Гајић 6).

ПАРТИЗАН: Лукач 6, Живковић 6,5, Урошевић 6, Марковић 6,5, Шеховић 6 (Филиповић), Белић 6, Траоре 6, Терзић 6,5 (Лутовац 6), Андраде 7, Дијабате 6,5, Рикардо 6,5.

И. Лазаревић      

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести