Куп Србије: Николић: Само победа; Ђуровски: Да пронађемо снагу

Титула се преселила у Хумску следи мегдан у финалу фудбалског купа Србије, судар вечитих ривала за пресотали трофеј и то после 16 година паузе у суботу на стадиону Партизана (18).
Kup Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Под патронатом Фудбалског савеза Београда актери завршне представе у најмасовнијем такмичењу у коректном тону су заједнички најавили утакмицу. Најпре је учитељ црвено- белих  Бошко Ђуровски покушао да објасни збрку око честитке коју је упутио комшијама, па се изгледа предомислио.

- Не бих се враћао на то. Само ћу да кажем да сам куртоазно честитао, а сада желим да се бавим припремом играча за утакмицу. Уколико Партизан освоји Куп, будите убеђени да ћу честитати Марку Николићу на томе - истакао је Бошко Ђуровски.


Мажић на центру

Најбољи српски судија Милорад Мажић делиће правду на мечу финала Купа између Партизана и Црвене звезде. Вечити београдски ривали ће четврти овосезонски дуел имати у суботу у Хумској 1 од 18 часова.

Мажићу ће помоћници бити Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, четврти судија је Немања Петровић, поред голова ће стајати Данило Грујић и Ненад Ђокић. Мажић је судио први дерби 17. септембра у којем су црно-бели славили 1:0 и на том мечу показао пет картона.  Мажић је ове сезоне судио на 19 утакмица Суперлиге Србије, на којима је показао 57 жутих и један црвени картон, те свирао три пенала. У Купу Србије је судио на две утакмице, укључујући победу Партизана над Војводином са 1:0 у полуфиналу.


На талону је велики улог, трофеј којим Звезда може да „спаси“ сезону.

- Очекујем спектакл и добру утакмицу, сви актери морају да буду на нивоу овог значајног дуела. У прошлости сам као играч и тренер имао прилику да играм финала. Знам какав је то осећај, очекујем да наша екипа после изгубљене титуле нађе снаге и мотивације да дође до трофеја. Надам се поштеној борби на терену, па нека победи бољи тим - поручио је Ђуровски.

Психолошки притисак је огроман.

- Ко не може да поднесе притисак не треба да игра ни у Звезди ни у Партизану. Лично волео сам да играмо на стадиону Рајко Митић јел би било више публике, али нисам забринут што смо гости. Мисли да  то није пресудни фактор - сматра Ђуровски.

Стратег црно – белих Марко Николић није скривао задовољство пред нови испит његовог тима који је у завидној форми.

- Најлепша и најважнија, највећа утакмица нашег фудбала. Једна од ретких добрих ствари које су још преостале у њему. Волео бих да буде испуњен стадион и да сви актери, а изнад свега публика, уживају у игри два најбоља тима. Сам дерби је увек огромна инспирација и првилегија за сваког актера. Ова утакмица има посебну тежину, с обзиром да су се ове две екпе до пре само неколико дана бориле до последњег атома снаге за шампионску титулу, а ја никада нисам био склон да потценим ово такмичење нагласио је Николић.

Партизан жели дуплу круну…

-  У прошлом мандату сам дошао до финала, али нисам имао прилике да у њему учествујем. Стога лично имам велики мотив, а тако је и са мојим играчима. Имали смо тежак пут и тешке ривале, а сада ће бити најтеже. Желимо да одиграмо добру утакмицу, у серији смо од 36 утакмица без пораза, мало сам досадан, али желим да одам признање својим играчима. Може се рећи да смо растерећени, јер смо најважнији трофеј, који обезбеђује пласман у Лигу шампиона, освојили, али морамо да будемо поштени, пре свега према нашим навијачима - констатовао је Николић.

Иначе, Николић и Ђуровски имају сјајан биланс у вечитим дербијима, немају пораз, уз по три тријумфа тренер Партизана има на конту и један реми.

У табору црвено- белих неће бити пожутелог Фримпонга, док је код црно- белих за игру спреман и опорављени Евертон.

З. Рангелов

Пенали

Изјаснила су се оба тренера и о могућности да се победник реши пеналима.

- Ми не вежбамо пенале, али апсолутно имам идеју ко ће шутирати ако до њих дође. Само што ће се сада играти и продужеци, а не само пенали као у досадашњем току такмичења истакао је Николић.

Колега Ђуровски је додао:

- Све је могуће у фудбалу. Ми нисмо вежбали пенале, али играчи после тренинга то стално раде. Ту нема неких проблема.

Реч капитена

Нема дилеме, циљ је у вечитим дербијама увек исти са обе стране, победа.

- Сада одлучује једна утакмица. Знамо сви да је меч са Партизаном посебан и најлепши. Ко буде мање грешио, ушао боље у утакмицу и концентрисанији - има веће шансе да добије. Тренери су ту да изнесу своје идеје, а ми да их спроведемо у дело. Пробаћемо да стигенмо до утешног трофеја- напоменуо је капитен Звезде Александар Луковић.

Надовезао се капитен црно- белих Мирослав Вулићевић.

- Постоје разлике у куп и првенственим утакмицама. У Суперлиги имате прилику за исправку, у купу немате. Сваки дерби је посебан и ситнице одлучују. Улог је трофеј и овај дерби ће донети нешто ново - закључио је Вулићевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести