КУП СРБИЈЕ Партизан убељиво савладао Напредак за полуфинале

Шок-терапаја у Партизану уродила је плодом, црно-бели су у четвртфиналној утакмици Купа просто прегазили Напредак у Крушевцу – 4:0, а привремени тренера Жарко Лазетић истакао је озбиљну кандидатуру да остане на клупи.
partizan napredak, fk partizan
Фото: Duel Partizana i Napretka, foto: FK Partizan

Осим у првих двадесетак минута, гост је био изузетно расположен за игру и његов тријумф с није долазио у питање.

Изузетна важност утакмице на почетку спутала је обе екипе да одиграју како знају,виђен је монотон фудбал и без много ризика. Очекивано Партизан је био веома опрезан, као и Напредак који је шансу тражио из контри. Може се рећи да је домаћин био и опаснији на почетку утакмице, да би друго делу првог полувремена Партизан почео да игра како уме и почео је да ствара прилике, које пре свих није користио Николић. Али, убрзо је пропуштено исправио, вештим дриблингом се ослободио чувара, одиграо на пеналтик до Закарића који је постигао гол. Међутим, Жарко Лазетић није био задовољан дисциплином Немање Николића и у 33. минуту га је извео из игре. После поготка Закарића, Партизан је потпуно преузео иницијативу и стално био пред голом домаћина. Било је шутева са дистанце,да би Данило Пантић на истеку судијске надокнаде постигао ефектан гол из из слободног ударца.


Победа за Мирковића

Тренер Партизана на мечу са Напретком Жарко Лазетић  посветио је победу доскорашењем шефу струке Зорану Мирковићу.

„Нисмо имали проблем са игром на претходне две утакмице... Хтео бих да поздравим бившег тренера Зорана Мирковића и његовог заменика Гордана Петрића. Батина идеја је била да буде реакција фудбалера (после његове оставке) и они су је показали“, рекао је Лазетић и додао:

„Тешка утакмица за нас у психолошком смислу. Нисмо успевали у првих 15-так минута да одиграмо добро, било је доста тензије, доста погрешних пасова. Када смо дали гол све је било лакше, задовољан сам како су играчи изнели терет.“

У првом полувремену заменио је Немању Николића.

„Интерне ствари ћемо решавати у свлачионици“, поручио је Лазетић.


Иако су имали вођство, црно-бели су и у наставку имали иницијативу, диктирали темпи и личили на екипу са шампионским аспирацијама. То је још један велики плус за Лазетића, пошто је показао карактер када је из игре извео Немању Николића који се пре тога издрао на њега. Прилику да реши све дилеме око победника имао је Рикардо у 50. минуту, али се уместо шута одлучио на аситенцију и све је пропало. Нешто касније оправдано је поништен погодак Напретка због офсјада, да би до краја утакмице Партизан постигао још два гола и забележио убедљиву победу.

С обзиром на дешавања у клубу може се рећи да је Партизан одиграо добру утакмицу и да крушевљани овога пута нису били много слабији такмац.       

И. Лазаревић

НапредакПартизан 0:4 (0:2)

КРУШЕВАЦ: Стадион Младост, гледалаца: 3.000. Судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Закарић у 31, Пантић у 45 (+ 2), Валијенте у 66. и Рикардо 72. минуту.  Жути картони: Остојић, Аксентијевић (Напредак).

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 6, Аксентијевић 6, Маринковић 6, Остојић 6, Обрадовић 6, Јовић 6, Ивановић 6,  Ндиаје 6, Баха 6, Аливодић 6, Илић 6 (Рушевић 6).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Шеховић 6, Валијенте 7, Павловић 6,5, Н. Г. Милетић 6,5, Шћекић 6, Зђелар 6, Пантић 8, Закарић 7 (Ђерлек), Николић 7 (Тошић 6,5), Рикардо 7.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести