КУП СРБИЈЕ: Шок за Звезду у Шапцу, Мачва иде даље

Фудбалери шабачке Мачве пласирали су се у полуфинале Купа Србије након што су као домаћини савладали фаворизовану Црвену Звезду.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Шапчани су до победе дошли након пенала, пошто је у регуларном делу меча резултат био нерешен 0:0. У пенал серији славили су фудбалери Мачве резултатом 5:4.

Све до последње серије играчи оба тима били су прецизни са беле тачке. У последњој петој серији, Радоњић је лопту испуцао преко пречке, што је било довољно за пораз.

Иначе, за 90 минута утакмице било је много узбуђења на обе стране, поготово средином другог полувремена када је Гаврић постигао гол за Мачву, главом након убачаја, али је погодак поништен због офсајда.

Подестимо, победом над Јавором, Партизан се већ пласирао у полуфинале Купа Србије.

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је кривицу на себе .

"Где је био проблем? Испали смо, идемо даље...Немамо пуно времена, разговараћу са мојим играчима. Не може да буде лепог фудбала на овом терену, али то није алиби за пораз", рекао је Милојевић за телевизију Арена спорт после утакмице.

Милојевића је изненадио пораз његових изабраника од дебитанта у Суперлиги против ког ће и за викенд играти на истом месту у домаћем првенству.
"Кривац сам. Видећу са мојим играчима... Нисам планирао ово, мислили смо да идемо до краја", навео је он.

Тренер Мачве Драган Аничић презадовољан што ће његов тим други пут, после 1969. године, играти у полуфиналу националног купа.

"Нисмо вежбали пенале, никад то не радимо. То је само тренутак. Вратило нам се за неке раније утакмице, нисмо имали среће, али данас нас је Бог погледао. Звезда је била боља, пресудило је срце и пожртвовање мојих играча", закључио је Аничић.

С. Р.

Мачва – Црвена звезда 5:4 (0:0,0:0)

ШАБАЦ:Градски стадион, гледалца око 2.000, судија Снатрач (Павлиш).

МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Тошић, Јовановић, Ристивојевић, Ивић, Обровац, Адамовић (Милинковић), Јеремић (Гемовић), Гаврић, Матић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић (Гобељић), Ле Талек, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Срнић (Радоњић), Л.Илић (Милијаш), Милић, Пешић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести