Куп Србије: Војводина жели у Европу, Лучанци поново ривал (среда 17)

Руководство Војводине одлучило је да улазак на трибине стадиона “Карађорђе” за сутрашњу утакмицу четвртфинала Купа Србије са екипом из Лучана буде бесплатан.
Sinisa Sanicanin/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Синиша Саничанин на утакмици у Лучанима

Истичући захвалност навијачима, који су  подржали екипу у дуелу с Црвеном звездом, клупски челници верују да  уз помоћ већег броја гледалаца екипа лакше може да избори пласман међу четири најбоља тима у овом такмичењу. Војводина је направила леп увод у Куп такмичење првенственим тријумфом над истим ривалом пре три дана у Лучанима (3:0), с тим што  Младост нема шта да изгуби на “Карађорђу” и сигурно је да искусни тим тренера Ненада Миловановића неће на мегдан истрчати без жеље да покуша да направи изненађење.У новосадском клубу би били веома задовољни да се репризира првенствени окршај од пре три дана  одигран у Лучанима.

- Имали смо кратко време у односу на прошли сусрет с Лучанцима да се опоравимо, али како је нама, тако је и ривалу - рекао је тренер Илија Столица. – Направићемо одређене ротације у екипи, потражити освежења, јер нам је Куп такмичење веома важно. Нагле промене времена, без обзира на то што им се сви радујемо, нису лаке за играче, није им лако да се тако брзо адаптирају на велике температурне промене. У недељу смо се исцрпели и преко неке границе коју смо предвидели, али шта је - ту је. Опоравили смо се колико смо могли и сигуран сам да ћемо спремни истрчати на терен.

Столица је искористио прилику да позове навијаче да у што већем броју дођу на трибине “Карађорђа”.

- Фудбалери су заслужили подршку, тим пре што имамо амбиције да нападнемо пехар у Купу. Ми никако не потцењујемо ово такмичење, јер победом у њему добили бисмо право за наступе у Европи. Сваки трофеј је од велике важности и никада га није лако освојити. У Купу су изненађења по правилу могућа и нису неуобичајена, на папиру слабији ривали имају прилику да у само једној утакмици остваре неочекивано.  Даниел Аврамовски се вратио у тренажни процес, док  Александар Радовановић још увек осећа последице повреде.

- Радовановића највероватније неће бити у тиму, а сви остали играчи су у конкуренцији. Извесно је да ћемо направити и неке ротације, али тек после последњег тренинга бићемо начисто на којој позицији ћемо то учинити. Када исти ривали играју два пута у само три дана, изненађења јесу могућа, али само у мањој мери. Добро се познајемо, стил и идеје у игри су обострано јасни, а Младост ће настојати да одговори на оно чиме смо је добили у недељу. Међутим, не сумњам да ће играчи Војводине умети да пронађу пут до важне победе - најавио је Илија Столица.    

Бесплатне карте навијачи ће моћи да подигну на централној благајни стадиона (за Запад и Исток), као и у просторијама навијачке групе Фирма (за Север). 

А. Предојевић

Саничанин: Хоћемо у полуфинале

Јесенас стандардни штопер Синиша Саничанин ће, као и у недељу у Лучанима, највероватније ће бити у стартној постави у дуелу с тимом из којег је и дошао у редове Војводине.

- Пред нама је изузетно важна утакмица, а тешко је играти два пута у само пар дана с истим противником. Младост је чврст и квалитетан супарник, али ми гледамо само себе и сконцентрисани смо на нашу игру. Надам се да ћемо барем поновити партију од недеље, а настојаћемо да пружимо још бољу игру, јер желимо у полуфинале Купа. Ако поновимо, а надам се да хоћемо, приступ и начин игре из прошлог сусрета успех нам не може измаћи – сматра Саничанин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести