Куп Србије: Звезда у полуфиналу, савладан Радник

Фудбалери Црвене звзеде рутинском игром пласирали су се у полуфинале Купа Србије.
crvena zvezda radnik, fk crvena zvezda
Фото: Duel Crvene zvzede i Radnika, foto: FK Crvena zveza

Мало драматике унео је судија Николић беспотребно досуђеним једанаестерцем за Радник у 90. минуту, али гол са „креча” коју су Сурдуличани тада постигли било је последње што су урадили на утакмици.

Београђани су одлично почели меч, од старта преузели иницијативу, играли леп и офанзиван фудбал. Лопта је ишла и преко бока и кроз средину, па је Сурдуличанима било тешко да се одбране. Резултат тога је био погодак Црвене звезде када је Иванић, на корнер Бена, са прве стативе главом погодио мрежу. Наставили су и после тога црвено-бели да нападају, често били у казненом простору Радника и стицао се утисак да је нови погодак само питање времена. Гости су покушали да се надигравају, настојали и они да угрозе ривала, али тешко је то ишло.

Код домаћих је брло истакнут био Бен, покренуо је акцију у 33. минуту, одиграо до Јирке, а овај идеално послужио Симића који је промашио из изгледне позиције. А онда, спорна ситуација у шеснаестерцу црвено-белих, Гајић је главом напуцао себе у руку, у дуелу са играчем Радника, а судија Николић је проценио да то није за најстрожу казну. Потом су Београђани били у прилици, али је Милуновић изнудио само корнер. А онда - фантастичан погодак Ел Фарду Бена. Одлично је извео слободан ударац са 18 метара и савладао Лекића.

Све дилеме могао је да отклони Павков, али у 52. минуту шутирао тих изнад гола. У прилици је затим био и Ебисилио, али је Лекић одбранио. А у 89. минуту ничим изазван судија Николић је свирао једанаестерац за Радник. Бојић је покушао да шутира на гол, промашио лопту, пао, а арбитар из Крагујевца показао на белу тачку.

Сигуран са беле тачке био је Златановић, али то је било последње занимљиво битно што се десило на овој утакмици.

И. Лазаревић

Црвена звездаРадник 2:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 3.000, судија: Николић (Крагујевац), стрелци: Иванић у 17. и Бен у 40. за Црвену звезду, а Златановић у 90. минуту (из пенала) за Радник. Жути картон: Дамњановић (Радник).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6,5, Милуновић 6, Бабић 6, Гајић 6, Јованчић 7, Јирка 7 (Ебисилио 6), Иванић 7 (Вулић 6), Бен 8, Симић 7, Павков 7 (Јовељић 6).

РАДНИК: Лекић 6,5, Кричак 6, Ковачевић 6, Павловић 6, Миловановић 6, Којић 6, Стојановић 6, Френсис 6,5 (Златановић 6,5), Дамњановић 6 (Стевановић 6), Бојић 6, Стаменковић 6.

Резултати Купа Србије: 

Спартак-Младост 1:2 (1:0)

Напредак-Партизан 0:4 (0:2)

Раднички-Војводина 2:1 (1:0)

Црвена звезда-радник 2:1 (2:0).

Извлачење парова полуфинала је у петак.

Финале је заказано за 30. мај, а трофеј брани Партизан.

  

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести