Квалификације ЕП: Тријумф Србије у Јерменији

Млада репрезентација Србије у петом колу квалификација за Европско првенство победила је Јерменију. Била је то сасвим заслужена победа наших младића јер су били далеко бољи.
FSS
Фото: ФСС

Играло се у изузетном ритму, обе екипе имале су нападачке аспирације тако да је виђен леп фудбал на стадиону ,,Академија“ у Јеревану. “Орлићи” су створили две прилике, врло брзо, преко Лутовца и Јовића, али без поготка, одмах затим припретио је Аветисјан, али непрецизно. Наши момци су наставили  да играју брзо с пуно темпа, па је тако и Јовановић, после соло продора у 14. минуту сјајно шутирао, а голман Авагјан одлично интервенисао. 

Полако су ,,орлићи“ потпуно прузели иницијативу и чполако сламали одбфрану Јермена. Одличну прилику имао је и Саша Лукић, али је Авагјан поново био сигуран. И, домаћи су повремено претили и то преко одличног Хакобјана који се истакао брзим продорима по боку и одличним центаршутевима.

Наши млади фудбалери  после 30 минута могли су да воде са три гола разлике, али последњу прилику у низу пропустио је Лутовац, после лопте Пантића. Онда је и Лука Јовић, после одличног пријема, покушао волејом, али није погодио. У појединим моментима ,,орлићи“ су и непрецизним пасовима грешили. Поготка није било ни у 42. минуту када је после паса Аyића Лутовац био пред празним голом, али шутирао непрецизно.

Колико су ноншалантности наши момци показивали у завршници акција показује и потез Саше Лукића који је нерезонски шутирао у великој прилици. А, у 53. минуту ипак смо повели. У карамболу у шеснаестерцу Јерменије најбоље се снашао Лутовац и довео ,,орлиће“ у вођство.

А, све дилеме наши момци могли су да реше у 62. минуту када је у последњем тренутку Јовић изблокиран од Петросјана. Некадашњи фудбалер Црвене звезде није имао среће ни нешто касније када је погодио стативу.

Голман домаћина Авагјан био је убедљиво најистакнутији појединац у свом тиму јер је у 72. минуту зауставио и ударац Пантића. А, “орлићи” су све могли да проспу у 87. минуту када је Аветисјан био у великој прилици, а Радуновић одлично интервенисао.

И. Лазаревић

ЈерменијаСрбија 0:1 (0:0)

ЈЕРЕВАН: Стадион ,,Академија“, гледалаца: 1.000. Судија: Сант (Малта). Стрелац: Лутовац у 53. минуту. Жути картони: Хамбардзумјан, Кочарјан (Јерменија),  Лукић, Машовић, Јовановић, Миленковић (Србија). Црвени картон: Кочарјан (Јерменија).

ЈЕРМЕНИЈА: Авагјан 7, Хамбардзумјан 6, Карташјан 6, Хакобјан 7 (Аркјељан 6), Хајрапетјан 6, Аветисјан 7, Кочарјан 6, Јегјазјаријан 6, Агекјан 6, Саргсјан 6 (Магакјан 6), Петросјан 6.

СРБИЈА: Радуновић 7, Гајић 6, Миленковић 6, Машовић 6, Пантић 7, Јовић 7, Аyић 6 (Мићин 6), Богосавац 7, Јовановић 7 (Стевановић), Лутовац 7 (Златановић), Лукић 7.

Група 7

Јерменија – Србија            0:1 (0:0)

Македонија – Аустрија       0:4 (0:3)

1. Србија             5      5      0      0      13:3  15

2. Русија             5      3      1      1      8:4    10

3. Аустрија         5      3      0      2      13:4  9

4. Јерменија      7      2      1      4      5:11  7

5. Гибралтар      6      1      0      5      1:14  3

6. Македонија    4      1      0      3      3:7    3 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести