Квалификације млади: Србија победила Македонију 2:0

СКОПЉЕ: Национални стадион, гледалаца: 1.000. Судија: Летексјер (Француска). Стрелци: Лукић у 23. и Живковић у 37. минуту. Жути картони: Чешмедијев, Елмаз, Костадинов (Македонија). Црвени картон: Чешмедијев (Македонија).
srbija mladi, fss
Фото: Фудбалски савез Србије

МАКЕДОНИЈА: Илић 6, Симовски 6 (Кривањева), Чешмеђиев 6, Тотре 6, Петковски 6 (Абаз 7), Костадинов 6, Селмани 6 (Георгијев 7), Амановић 6, Попзлатанов 6, Елмас, Ђорђев 7.

СРБИЈА: Радуновић 7, Машовић 6, Радоњић 8 (Пантовић), Пантић 7 (Денић), Јовић 7 (Шапоњић), Живковић 7, Богосавац 6, Јовановић 6, Стевановић 6, Грујић 7, Лукић 7.

Млада фудбалска репрезентација Србије у 2. колу квалификација за Европско првенство савладала је у Скопљу Македонију са 2:0 (2:0). Била је то важна победа наших момака против једног од конкурената за прво место у групи.

Можда се очекивало да утакмица почне изузетно офанзивно, с обзиром на ривалитет две селекције и квалитет истих, али дуел је у старту донео фудбалску клацкалицу, тактичку дисциплину и много борбе на средини терена.


Повредио се Пантић

Због повреде терен је морао да напусти Данило Пантић. Видећемо да ли ће фудбалер Челзија на позајмици у Партизану успети да се опорави за утакмицу са Русијом, која се игра у уторак, у Новом Саду.            


Нико се није наметнуо и у првих 15 минута буквално ништа није виђено од лепоте и атрактивности ове игре. Чекала се грешка противника, што није задовољило гледаоце на стадиону.

Прво узбуђење уследило је по истеку 16. минута, када је за домаће одлично са дистанце шутирао Ђорђев, али је Радуновић одбранио. Наши момци су се борили да преузму посед лопте, али чврсти Македонци су врло ефикасно отклањали ту опасност и више имали лопту у ногама.

А, онда је уследила прва грешка домаћина, наши су извели контру, центаршут Радоњића био је одличан а реализација Лукића сигурна. Само мало касније наш тим је могао да увећа вођство, али су најпре Јовић, а потом Радоњић били непрецизни и прилика је пропала.

Вођство је нашем тиму донело потпуну доминацију, преузели су изабраници Горана Ђоровића у потпуности игру и били ближе другом голу него домаћин евентуалном изједначењу. Наши су са 2:0 повели у 37. минуту, када је Живковић са 20-ак метара ефектно сместио лопту у мрежу.

Наставак утакмице  је почео иницијативом српског тима а евентуелне  дилеме око победника могао је већ у 48. минуту да реши Пантић, али је у последњем тренутку изблокиран.

Свему је претходила сјајна асистенција Радоњића. Македонци су покушавали да резултат преокрену, али неуспешно, па су све више улазили у нервозу што је резултирало грубим стартовима. На другој страни, Срби су деловали сигурно и мирно па је и Грујић промашио шансу за 3:0.

Уместо тога умало 1:2, Георгијев је шутирао искоса са десне стране, а Радуновић поново био сјајан. У 82. минуту Јовић је поново могао да реши све евентуалне дилеме али је изузетно непрецизно шутирао из близине.

Када је Чешмедијев због другог жутог картона напустио игру било је јасно да од резултатског преокрета нема ништа,наши момци  су  мирно привели утакмицу крају.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести