Квалификације СП: Аргентина поново без победе, Меси на СП? (видео)

Репрезентација Аргентинe на препуној Бомбоњери, није успела савладати Перу (0:0) у претпоследњем колу квалификација за Светско првенство у Русији 2018.
Selekcija Perua na treningu/Fonet
Фото: FoNet

Једну утакмицу до краја борбе за одлазак на највећу смотру фудбала, Меси и екипа су на тек шестом месту јужноамеричких квалификација, што значи да према овом стању на табели не иду директно на Светско првенство.

Аргентинци имају исто бодова као и Перу али и идентичну гол-разлику (+1), но Перуанци су дали чак десет голова више од овакве Аргентине.

Посебно необично је да екипа са таквим стрелцима и зналцима фудбала, као што су Меси, Дибала, Икарди, Ди Марија, Гомез, раније Игуаин (сада није позван)... у 17 квалификационих утакмица постигла само 16 голова па има само 25 бодова и чак седам ремија.

У веома неизвесној јужноамеричкој борби за четири места које на СП воде директно, док пето гарантује додатне квалификације, важан је сваки гол.

Аргентинци за пет дана у Еквадору играју последњу утакмицу, али ни победа код једне од само три момчади (од десет укупно) које немају шансе за пласман на СП, не гарантује одлазак у Русију јер зависе од осталих резултата а имају најтеже гостовање.

Каква бламажа би била да Лео Меси и такви асови не оду на Светско првенство и какво би то такмичење без њих било...

М. К.

Резултати и табела:

Аргентина-Перу 0:0

Чиле-Еквадор 2:1 (1:0)

Колумбија-Парагвај 1:2 (0:0)  

Венецуела – Уругвај 0:0

Боливија – Бразил 0:0

Аргентина – Перу 0:0

Фото: Youtube Printscreen

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести