Квалификације за ЕП: Дебакл Француза, Италија показала моћ

Фудбалери Француске поражени су у 3. колу квалификација за ЕУРО 2020 од репрезентације Турске у Коњи резултатом 2:0.
italija grcka, tanjug ap
Фото: Duel Grčke i Italije, foto: Tanjug (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Актуелни светски шампион у потпуности је побеђен у Турској. Приказали су перформанс који је био испод нивоа једног шампиона планете и заслужено су поражени на гостовању.

Турској је било довољно једно полувреме да фактички заврши комплетан посао на овом сусрету, пошто су голове постизали у 30. и у 40. минуту утакмице.

Они су посед лопте препустили гостујућој екипи, али су зато имали 5 удараца на гол Француза и до вођства дошли преко Кана Ајхана, да би тријумф у Коњи потврдио Ченгиз само 10 минута касније.

У другом полувремену се Турска фокусирала на одбрану свог гола, имали су неки полу контри из којих су могли да увећају своју предност, али једноставно нису били прецизни. Французи су били немоћни током читавог сусрета, о чему довољно говори и број упућених шутева на гол Турске – 4, као и број удараца у оквир гола – 0.

За то време је Немачка на Борисов Арени пружила квалитетну партију и головима Лироја Санеа и Марка Ројса дошла до тријумфа над Белорусијом на гостујућем терену. Немци су били апсолутни фаворити и такође су доминирали тереном током читавих 90 минута, па су лако уписали нова 3 бода.

Италија је показала своју снагу на гостовању Грчкој у Атини и лако их победили са чак 3:0. Италија је као и Турска све своје голове постигла у првом полувремену, тачније за 33 минута.

До вођства су дошли преко Никола Бареле у 23. минуту, седам минута потом предност "Азура" увећава Лоренцо Инсиње, а коначних 3:0 поставља Леонардо Бонући у 33. минуту утакмице.

Фудбалери Белгије су на свом терену дочекали екипу Казахстана и испратили их са три гола у мрежи. Дрис Мертенс и Тимоти Кастањ су у првих 14 минута утакмице донели вођство Белгији, а нападач Манчестер јунајтеда, Ромелу Лукаку, потврдио је победу у 50. минуту утакмице.

Шкотска је са 2:1 на свом стадиону била боља од Кипра, утакмица у којој је завршница била врло неизвесна јер су Кипрани до изједначења дошли у 87. минуту, а три бода Шкотској донео је Бурк само два минута касније.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести