Квалификације за ЕП: Млада Репрезентација Србије гостује у Јерменији

Млада фудбалска репрезентација Србије у 5. колу квалификација за Европско првенство гостује Јерменији, селекцији која је објективно нешто слабијег квалитета од наше и коју би требало да надиграмо и савалдамо.
mladi slavlje, fss
Фото: Радост младе репрезентације Србије у Бечу, фото: ФСС 

Селекција коју води Горан Ђоровић има до сада максималан учинак у групи и намерна је да годину заокружи још једним тријумфом.

„Утакмица у Јерменији долази после исцрпљујућег меча са Аустријанцима у којем смо се много потрошили, па зато концентрација мора бити максимална. Радовали смо се тријумфу у Бечу, али смо се сутрадан  посветили утакмици са Јерменима. Добро смо их проучили и верујем да спремни дочекујемо утакмицу“, рекао је Ђоровић.

О само домаћину  наш селектор је рекао да су скромног квалитета, али да могу да искористе опуштеност противника.

„Јермени су могли да одиграју нерешено са Русијом, утакмица је ушла у неизвесну завршницу само зато што су Руси били превише ноншалантни у гол шансама. Све је требало да буде решено још пре 60. минута, али су се Руси испромашиваали и касније тек у завршници постигли победоносни гол. Ми не треба тако да играмо и верујем да нећемо.“  

Јермени на свом терену играју офанзиван фудбал.

„Играју у формацији са тројицом нападача и шансу траже преко бокова. Поготово су агилни на почетку утакмице како би евентуално дали гол који би омогућио да после сами кроје своју судбину. Имају пар занимљивих играча, везиста Кочаријан се добро убацује из другог плана а  Аветисијан је сасвим солидан шпиц. На њих ћемо морати да обратимо посебну пажњу. Генерално гледајући, јерменски фудбалери су врло вредни и упорни и због тога заслужују респект.“     

Атмосфери у нашем табору је веома добра и победничка.         

„Нико не жели да стане сад кад смо у победничкој серији. На реду је условно рчено лакши противник у односу на претходног  што не значи да  можемо да играмо опуштено. Победа у Јеревану отшкринула би нам врата Италије и Сан Марина. Момци су се уверили у свој квалитет, схватили да су способни за велика дела и желе још једном да се докажу на евросцни. Уколико одлучни буду на терену, не сумњам да ћемо остварити још један успех“, најавио је Горан Ђоровић.

Утакмица у Јеревану између Јерменије и Србије игра се сутра од 12 часова по нашем, а 15 по локалном времену.

И. Лазаревић

Сутрашњи програм

Јерменија – Србија             (12)

Македонија – Аустрија       (13)

Србија               4      4      0      0      12:3  12

Русија                5      3      1      1      8:4    10

Јерменија          6      2      1      3      5:10  7

Аустрија            4      2      0      2      9:4    6

Гибралтар         6      1      0      5      1:14  3

Македонија       3      1      0      2      3:3    3

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести