Квалификације за ЕП: Важна победа младе репрезентације Србије

Млада репрезентација Србије победила је Јерменију и сачувала шансу да се квалификује на Европско првенство. Орлићи су били одлични у другом полувремену и тад обезбедили тријумф.
Screenshot
Фото: Printscreen/FSS

После почетне успаванке Јермени су имали прву прилику преко Петрсојана који је био непрецизан. Оно што је било за бригу је што је без проблема умакао пажњи наших штопера и дошао у шансу. Домаћи су били бољи ривал, имали иницијативу, наша селекција није ништа играла. Отуд нова прилика за Јермене, овога пута преко Мирзојана, који такође маши. Најбољи играч на терену Шагојан, у 25. минуту имао је сјајан соло продор, покушао сам да заврши акцију али је лоше то учинио. Само мало потом напокон смо и ми припретили, али Шеховић је био непрецизан. Закувало се па је поново била шанса, за домаће, али опет без резултата. Јермени су потом постигли гол, али је он поништен. Нејасно је остало због чега. Ипак, мало потом домаћин води. Сјајни Шагојан је одлично центрирао, а лопту главом у мрежу спровео Мирзојан.

Наставак смо почели мало боље, отуд и шанса Каменовића, али Нерсесјан интервенише. Били смо агилнији, одлучнији, решени да преокренемо резултат. То се исплатило и у 56. минуту смо изједначили. Гаврић је центрирао из слободног ударца, а Ераковић главом сместио лопту у мрежу. Могли смо лако и до преокрета али је Тедић био несхватљиво себичан у ситуацији када је могао да проигра слободног саиграча. Мало по уласку у игру до гола је могао Ступаревић, али је Нерсесјан интервенисао. Имали смо потом и среће када је Шагојан погодио пречку. Притискали смо до тада и то нам се исплатило. Терзић се снашао у великој гужви и донео ,,орлићима“ вођство. А, победу наших момака оверио је Тедић, само мало касније, док је коначних 1:4 поставио Гаврић, у самом финишу утакмице.

И. Лазаревић

Јерменија – Србија 1:4 (1:0)

ЈЕРЕВАН: стадион ,,ФФА академија“, гледалаца: 1.000. Судија: Кристјансон (Исланд). Стрелци: Мирзојан у 36. за Јерменију, а Ераковић у 56,Терзић у 85, Тедић у 88. Гаврић у 90. минуту за Србију. Жути картони: Мркчјан, Григорјан (Јерменија) а Шеховић, Каменовић, Тедић (Србија).

ЈЕРМЕНИЈА: Нерсесјан 6, Галстјан 6, Серобијан 6,5 (Камојан 6), Самсоњан 6, Мркчјан 6, Губасарјан 6, Агасарјан 6, Мирзојан 7, Шагојан 8, Григорјан 6,5, Петрсојан 6,5 (Таракчјан).

СРБИЈА: Гордић 6, Ераковић 6,5 (Бјековић 6,5), Шеховић 6 (Даничић), Марковић 6, Каменовић 6, Лукић 6 (Илић 7), Милосављевић 6 (Ступаревић 6,5), Топић 6,5, Гаврић 8, Тедић 7, Терзић 7,5.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести