Квалификације за ЛЕ: Спартак с високим амбицијама дочекује Колерајн

Фудбалери Спартака Ждрепчеве крви сутра отварају сезону на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду.
Bojan Cecaric1
Фото: Бојан Чечарић, фото: ФК СПартак

Један од четири српска тима који су се изборили за европску визу у првом сусрету 1. кола квалификација за Лигу Европе биће домаћин северноирском Колерајну. Суботичани први пут од 2010. године излазе на европску сцену. Због тога ученици тренера Владимира Гаћиновића желе да пруже максимум и покажу да није никаква случајност то што су се нашли у реномираном такмичењу.

Током лета је дошло до играчких промена у суботичкој екипи, тим је подмлађен, а поједини носиоци игре отишли су у друге клубове. То, међутим, не обесхрабрује тим са севера Бачке, који ће настојати да докаже да има шта да прикаже против Колерајна и пласира се у 2. коло квалификација за ЛЕ.

„Имамо младу и полетну екипу, која је током припрема тренирала јако добро“, рекао је један од искуснијих првотимаца Никола Перић, голман који је у Суботицу стигао недавно из редова Војводине.

„Колерајн смо упознали путем видео-анализе и уверили се да је реч о типичном представнику острваског фудбала. Наш ривал има снажне фудбалере који пуно трче, воле дуеле и скокове, шаљу доста центаршутева пред гол противника и генерално настоје да прескачу игру. Наравно, Северни Ирци имају и мане на које нам је тренер Владимир Гаћиновић указао и настојаћемо да их максимално искористимо. Идеално би било да славимо резултатом 3:0, али би нам и свака победа без примљеног гола отворила врата ка пласману у наредну рунду. Очекујем и лепу подршку с трибина “Карађорђа”, јер Спартак ЖК је војвођански и српски клуб, који заслужује пажњу поклоника фудбала у Новом Саду.“

С Перићем се слаже и Огњен Ђуричин, младић који би могао да буде својеврсни yокер у нападу.


Руси деле правду

Утакмицу Спартка ЖК - Колерајн судиће арбитри из Русије. Главни делилац правде биће Алексеј Матјунин, а помагаће му Алексеј Лунев и Дмитри Челцов. Делегат је такође Рус Роман Галимов.


„Без дилеме, идемо на победу“, јасан је омалени фудбалер.

„Ривала смо упознали путем видео-снимака, али, искрено, тек када утакмица буде почела знаћемо на чему смо. Тим из Северне Ирске негује игру пуну темпа и никада се не предаје. Колерајн има снажне и високе фудбалере, што би могло да ми одговара, наравно, уколико ми тренер Гаћиновић буде пружио шансу да заиграм. Верујем у наш пролазак у друго коло и сјајну утакмицу пред новосадском публиком.“

Један од играча у којег велику наду полажу симпатизери Спартака ЖК је Бојан Чечарић, који се и у прошлој сезони истицао одличним партијама.

„Северни Ирци ми баш нису познати, јер не пратим тамошњи фудбал. Оно што сам видео је то да су веома чврста екипа и да играју на снагу. Мислим да ћемо имати доста простора у нападу, јер волимо да имамо ширину по боковима, док Колерајн доста уско стоји у дефанзиви. Оптимиста сам, иде нам лепо и ништа не треба да мењамо у стилу који негујемо. По мени, добро је што смо прво домаћини, верујем да ћемо имати подршку гледалаца у Новом Саду и да можемо да остваримо циљ, а то је пласман у наредну рунду“, оптимиста је Чечарић.

Утакмица на “Карађорђу” почиње сутра у 20.45 часова. Улазнице за западну трибину (која ће једина бити отворена) продаваће се на централној благајни од 17 часова и цена им је 300 динара.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести