Квалификације за ЛШ: Звездина утакмица сезоне у Копенхагену

Фудбалери Црвене звезде у уторак (20, Арена спорт 1) играју реванш утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона у Данској  против Копенхагена.
д
Фото: ФК Црвена звезда

Наш тим није успео да стекне предност на свом терену ( 1:1) , али сви у клубу верују да то није резултат који их је већ избацио из даљег такмичења, већ да имају снаге и квалитет  да одиграју добру утакмцу  и пласирају се у нареди круг квалификација. Ако у томе успеју наредни ривал ће им бити швајцарски Јанг Бојс.

Чета Владана Милојевића биће ослабљена за повређене Павкова, Бена и Бабића, али не предаје се унапред, верује да има играчки капацитет који јој може донети успех.

- Утакмица у Данској ће, верујем, бити доста слична београдској. Урадили смо детаљну анализу, гледали смо њихове утакмице и припремали се. Очекује се пун стадион, узаврела атмосфера и одлична утакмица. Много фактора може да пресуди крајњи резултат. Морамо да дамо гол, да будемо паметни и опрезни. Могу и прекиди да реше утакмицу. Ми смо на нашем стадиону били бољи од Копенхагена и то је разлог више да верујем у наш успех – рекао је штопер Милош Дегенек.

Без Павкова, Бена и Срђана Бабић  Звезда је прилично ослабљена.

- Недостајаће нам много, али морамо збити редове и одиграти и за њих. Имамо добру групу играча и праве замене за њих двојицу – казао је Дегенек.


Домаћинство и гостовање

Црвено-бели ове сезоне играју сјајан фудбал пред домаћом публиком, али на гостовањима, барем за сада, нису били у стању да понове сличне партије. То је донекле очекивано,навијачи им дају велики ветар у леђа домаћем терену, међутим, овога пута, да би се избацио Копенхаген, Звезда мора да понови партију из Београда.       То неће бити лако, поготово из разлога што ће наш шампион бити ослабљен у престоници Данске. А екипа тренера Солбакена је и на Маракани показала и дисциплину и физичку спрему. Пред својим навијачима биће још агрсивнија, што значи да ће Звезда на овом гостовању показати од каквог је материјала


Од Ричмонда Боаћија се много очекује. Овај фудбалер још увек није ушао у праву форму, али он верује да ће сада заблистати.

- Обећавам да ћете видети Боаћија каквог до сада нисте. Звезда је моја кућа и свака утакмица за њу за мене је утакмица живота. Даћу све од себе и обећавам голове – врло расположен је уочи утакмице сјајани нападач.

Он сматра да је Звезда  у првој утакмици требало да тријумфује.

- Сви су видели да смо били много бољи, ривал је имао среће и тога је и сам свестан. У фудбалу се понекад дешавају такве ствари, а ја сам убеђен да сада неће ако поновимо добру партију. Нисмо уздрмани ремијем , све је још увек у игри, све зависи од нас – поручио је Боаћи.  

Нико у Звезди, као и навијачи, не сумња да  следи тежак испит, тим пре што су тројица важних играча повређена, али заједнички став је да се на муци познају јунаци. За коју поставу ће се МИлојевић одлучити може само да се нагађа, а у конкуренцији су : Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Милош Дегенек, Немања Милуновић, Радован Панков, Милан Родић, Сантана Жандер, Хосе Алберто Кањас, Мирко Иванић, Марко Марин, Душан Јованчић, Милош Вулић, Његош Петровић, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Алекса Вукановић и Ричмонд Боаћи.

Утакмица у Копенхагену почиње у 20 часова, а правду ће делити Литванац Гедминас Мажеика.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести