Лалатовић: Без јаке дуел-игре нема ништа од бодова

Фудбалери Војводине много су очекивали од дербија са Партизаном. Уместо тога доживели су убедљив пораз (0:4), какав им се ретко дешавао у последње време у Хумској.
П
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/ Партизан је у дербију надиграо Војводину

Воша није лоше кренула утакмицу, била је чврста, организована, а онда су уследила  два брза гола домаћина и све планирано је пало у воду. Било је тешко после тога направити резултатски прокрет, покушаја је било, али без ефекта.

- Улазак у утакмицу је био врло слаб. Све је било готово после пенала за црно-беле, који су још једанпут показали да су ове сезоне фантастични. Партизан је апсолутно заслужено победио и ту нема шта да се приговори. Моји играчи су покушавали да буду равноправно, међутим, домаћин је био надахнутији, квалитетнији, посе-

бно у дуел игри. Нас ту нигде није било, иако се зна да је то оно на чему инсистирам. После првог гола екипа је пала, али генерално, у последње две утакмице нисмо били онакви какви можемо и морамо да будемо – рекао је Лалатовић.

Горак укус остаје после убедљивог пораза од Партизана, али и то се дешава. Колико год сам пута био овде, ово је моје најслабије тренерско издање, као и екипе које сам до сада водио 

Тренер Вовјводине истакао је као врло важан податак да нема довољан број играча за ротацију и да се последице тога осећају.

- Кад би се сада завршила полусезона ми бисмо били трећи, а подсетићу да смо прошле године са готово истим тимом на крају били девети. Задовољан сам тиме колико смо бодова до сада освојили. Горак укус остаје после убедљивог пораза од Партизана, али и то се дешава. Колико год сам пута био овде ово је моје најслабије тренерско издање, као и екипе које сам до сада водио. Не можете рачунати на бодове у дуелима са вечитим ривалима ако немате јаку дуел игру, ако не изгарате на терену током целе утакмице. Ове сезоне изгубили смо заслужено од Звезде и Партизана. Они имају феноменалне играче и тешко ко у Србији може да им парира. Странци су им фантастични: Сума, Садик, Натхо, Асано, то су стварно фудбалери који праве разлику – нагласио је Лалатовић и изразио наду да ће његова екипа до краја полусезоне изгледати далеко боље него у дербију са црно-белима.    

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести