Лалатовић најавио промене у екипи Младост ГАТ

Од храбрих најава фудбалера Младости ГАТ да могу да савладају екипу Радничког 1923 на „Карађорђу“ и тиме се активно укључе у борбу за пласман у бараж, није остало ништа.
s
Фото: Youtube Printscreen

Поново су Новосађани прогутали горку пилулу, продужили серију сусрета без победе када су домаћини и склизнули на само дно првенствене табеле. Крагујевчани су победили 2:1 и заслужено однели сва три бода, а једино на чему се тиму тренера Ненада Лалатовића не може замерити, били је њихова борбеност у другом полувремену и испољена жеља да стигну макар до бода. На њихову и жалост навијача „гатоваца“, пука жеља није била довољна да остваре макар део циља, па ће у наредне две седмице због репрезентативне паузе имати о чему да размишљају и макар покушају да створе било какав план који би могао да их доведе до луке спаса. А она је, посматрано из визуре актуелног тренутка, тако далеко...

– У дуел с Радничким ушли смо доста добро, али ни ми, баш као ни наш ривал, нисмо створили неке опасније прилике пред противничким голом – рекао је темпераментни тренер тима из Српске Атине. – Онда се догодило то да је играч гостију прошао поред нашег одбрамбеног као да га нема и примили смо први гол. Није ми било јасно то да сам на полувремену стекао утисак да су момци спустили носеве и као да им је нормално да изгубе утакмицу. Због тога сам им рекао да морају да забораве на све што се до сада дешавало, али и на поразе.

Лалатовић је на полувремену извршио три промене и, такав се утисак стицао, кренули су много храбрије и с више жара ка голу ривала. Као плод таквог опредељења, стигли су до изједначења, голом Максимовића с беле тачке, већ после пет минута игре.

Није ми било јасно то да сам на полувремену стекао утисак да су момци спустили носеве и као да им је нормално да изгубе утакмицу. Због тога сам им рекао да морају да забораве на све што се до сада дешавало, али и на поразе

– Изједначили смо доста брзо и извели чак 12 корнера, што је сведочило о томе да смо желели да победимо и да нисмо хтели да се нађемо на овом месту на којем смо сада. Уз то, нисмо очекивали ни да ће Радник да победи Партизан, али све то је фудбал. Једноставно је: моји играчи морају да се прену из мртвила у којем се налазе и да се понашају као да је нормално све ово што им се дешава.

Екипа Младости ГАТ данас одлази на мини–припреме на Златибор, на којим је Ненад Лалатовић најавио напоран и јак рад, с по два тренинга дневно. Уз то, како је додао, у наставку првенства шансу ће да пружи играчима који нису до сада добијали довољно прилике да се истакну, јер су се појединци уљуљкали сигурним местом у стартној постави.

– Мораћемо да направимо неке промене, јер, одмах после паузе, идемо у госте Црвеној звезди, а онда нас очекују дуели с нама равним тимовима, какви су Колубара и Младост из Лучана. У тим сусретима покушаћемо да освојимо што више бодова, па да, кроз плеј–аут, стигнемо до баража – јасан је био тренер Новосађана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести