Лалатовић: Наслућује се лице нове Војводине

После 12 дана рада на Златибору и исто толико проведених на припремама у словеначким Термама Чатеж, експедиција Војводина вратила се у Нови Сад.
Stručni štab Voše: Dragan Šarac, Nenad Lalatović i Vidak Bratić foto: A. Predojević
Фото: Стручни штаб Воше: Драган Шарац, Ненад Лалатовић и Видак Братић фото: А. Предојевић

Недељу дана пред почетак нове сезоне тренер Ненад Лалатовић искористиће за постваљање галзуре форме и додатно уигравање, а у понедељак ће други тим имати за јавност затворену тренинг утакмицу с екипом Кабела у ФЦ „Вујадин Бошков“.

У Словенији су црвено-бели одиграли четири припремна сусрета са тамошњим друголигашким екипама Брежица (8:1), Кршког (1:0) и Горице (2:1), као и са чланом елитне лиге Триглавом из Крања (3:2). Забележили су, дакле, све четири победе, иако, како је Лалатовић признао, ривали нису били претерано јаки. Ипак, везани успеси наговештавају много боља издања новосадског суперлигаша у сезони која следи и сугеришу да нису празне приче о високим амбицијама.

- Јако је битно када се рано постигне гол, као што смо то ми учинили преко Ђуричина већ у 3. минуту, јер екипа тада добија на самопоуздању – рекао је Лалатовић, оцењујући последњу проверу с тимом из Нове Горице. – Задовољан сам неким сегментима у игри, неким, наравно, баш и нисам, али наслућује се лице нове Војводине,  новог тима који има потенцијал да игра и изгледа онако како ја то желим. Најважније је да побеђујемо и у тренинг утакмицама, а сигуран сам да можемо за 30-40 процената још боље да изгледамо и играмо. Подигнути су знатно захтеви у игри у односу на оно како је овај тим играо у две последње сезоне и играчи се још привикавају на њих. Како време заједничког рада одмиче, то делује све боље и јако ми је важно то да на анализама сваког сусрета могу и сами да се увере да оно што радимо на тренинзима све успешније преносе и на утакмице и да је видљиво да има помака у оном што радимо.


Ђуричин на снимању

Средином првог дела игре против Горице бол у предњој ложи бутног мишића осетио је све бољи Огњен Ђуричин, стрелац првог гола. Тренер Лалатовић га је због тога заменио, а прилику за већу минутажу добио је Михајло Нешковић.

- Данас имам заказно снимање ултразвуком и тек после њега биће јасније о каквој је повреди реч. Проблем сам осетио још на загревању, а сада ме нога боли и када шетам, али надам се да, ипак, није реч о тежој озледи – казао је Ђуричин.


Скептици ће приметити да ривали у Словенији нису били посебно јаки, реч је о друголигашима и једном прволигашу.

- Чињеница је да ривали нису били бог зна како јаки и наше победе у Словенији биле су очекиване. Противници су имали неки свој квалитет, али смо у сваком случају ми били бољи. У овом тренутку, међутим, навшим навијачима и свима нама у фокусу мора да буиде сусрет 1. кола првенства са Мачвом, јер још увек не знамо заправо у каквој смо форми, баш као ни Шапчани, па је зато сваки први дуел у такмичењу веома тежак. Форму ћемо подешавати током прва три-четири кола, док је не доведемо на ниво који сви желимо.

Други гол против Горице главом је постигао високи Синиша Саничанин после корнера који је извео Никола Дринчић,што би могао да постане један од заштитних знакова у игри црвено-белих.

- На тренинзима доста радимо на уигравању, прекидима, помоћној игри и пресингу после изгубљеног паса и радује ме помак који је видљив, жеља за победом и доста измењен карактер екипе. Игру у одбрани, међутим, мораћемо још да поправимо, јер не волим када примамо голове из прекида и у последњим минутима сусрета, као што нам се то догодило против Триглава и Горице. Задовољан сам, с друге стране, тиме што смо постизали голове и стварали још по неколико одличних прилика у свакој утакмици. Морали смо, посебно у сусретима с Кршким и Горицом, да постигнемо барем још по три-четири гола, али све разумем, јер су играчи већ били уморни од напорних тренинга и ноге су им биле тешке.


 
Фото: Никола Дринчић не признаје године фото: А. Предојевић

Дринчић: Да наставимо у истом ритму

Иако има пуних 35 година, од Николе Дринчића очекује се да буде главни креатор игре Војводине у новој сезони. Он је квалитет доказао у сва четири припремна дуела: од њега су кретали напади, а предњачио је и у испуњавању дефанзивних задатака. Деловао је као да му је тек двадесет и нека, а ево како је оценио припреме у Словенији.

- Задовољан сам због свих победа које смо остварили. Није лако свакодневно тренирати и одиграти чак три сусрета у само шест дана, али смо све издржали. Моје задовољство је тим веће што су ме повреде мимоишле, иако сам, осим завршних десетак минута у последњем дуелу с Горицом, све време био на терену. Сада је важно да се освежимо и да наставимо у истом стилу када буду почеле борбе за бодове. Имам разлога да будем миран после приказаних игара нове екипе, мада ћемо морати још доста да радимо на уигравању. Како год знамо и умемо, мораћемо да побеђујемо у шампионату, то је једноставно тако. Имамо у нападу сјајне и брзе играче и то ћемо морати што чешће и више да користимо, јер нам је циљ да изађемо у Европу и право на грешке – немамо – рекао је Дринчић.


Недељу дана Новосађани ће имати да се припреме за утакмицу с Мачвом.

- По повратку кући, играчима сам дао слободно, а  у недељу, од 18.30 часова, наставићемо с тренинзима. Тиме пректично почињемо микро-циклус припреме за Шапчане, јер у следећу суботу дочекујемо Мачву на стадиону у Бачкој Паланци, па ћемо и у том сусрету практично бити гости. Зато бих позвао наше навијаче и све људе који воле Војводину и желе да се она врати у Европу да буду уз нас у великом броју, да испуне стадион Бачке, јер ће нам њихова подршка бити преко потребна како бисмо стигли до важне победе. Без ње тешко да можемо да урадимо оно што намеравамо у следећој сезони – нагласио је Ненад Лалатовић.
 

 А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести