Лалатовић пред Звезду: Не размишљам о поразу

Сам поглед на суперлигашку табелу говори све: Црвена звезда је далеко одмакла свим ривалима, башкари се на првом месту и сасвим извесно је да ће освојити нову титулу, док се на зачељу налази дебитант у елитном рангу, екипа Младости ГАТ.
mladost
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Новосађани тешко побеђују у овој сезони, али је далеко од истине то да су се препустили злој судбини и решени су да учине све што је до њих, како би стигли до баража, а онда и опстанка.

У суботу се састају лидер и „фењераш“, утакмица се игра на стадиону „Рајко Митић“ и, барем у најави, све је у њој јасно. Сваки исход, осим победе београдских црвено–белих, био раван спортској сензацији. Ипак, то не обесхрабрује „гатовце“, који су током паузе тренирали на Златибору и спремали се за финиш првог дела првенства, а онда и плеј–аут.

– У предстојећем сусрету сигурно је да је Црвена звезда апсолутни фаворит за победу – рекао је тренер тима из Српске Атине Ненад Лалатовић. – Налази се на првом, а ми на последњем месту, али дуго сам у фудбалу и никад унапред не размишљам о томе да ћу неку утакмицу да изгубим. Сигурно је да ћемо да дамо све од себе како бисмо изненадили првака и будућег учесника Лиге шампиона.

Сада већ искусни тренер, који сигурно поседује харизму која га издваја у односу на колеге из бранше, још једном је подсетио који су га то разлози определили да преузме тим са границе новосадског Сателита и Новог насеља.

– Био сам веома храбар када сам преузео Младост ГАТ, па сам урадио оно што многи тренери не смеју. У последњих осам година увек сам увек био међу прва четири најуспешнија тренера у Србији и у ангажману у Новом Саду пронашао сам нови изазов. Не мислим да би за мене то био рад у некој од екипа које се боре за шесто, седмо, или осмо  у елити, већ сам желео да пристанем на мисију за коју многи мисле да је немогућа. То ме мотивише, јер знам да сам храбар и да умем да правим резултате. Раднички из Крагујевца спасао сам од испадања, а сада сам на новом почетку, на послу у којем морам поново да се докажем. Свестан сам и тога да би многи волели да виде да Ненад Лалатовић испадне из лиге, не Младост ГАТ, али будите сигурни да ћу дати све од себе како би мој садашњи клуб остао у Суперлиги. Овај тим и људи који га воде, то апсолутно заслужују.


Проблеми с вирусом

Нису Новосађани били поштеђени проблема пред наставак сезоне.

– Грабеж је и даље ван екипе, док су невоље с вирусом имали Милић и Максимовић – објаснио је Лалатовић. – Без обзира на то, извешћу у Београду најјачи могући тим, желим да се представимо у добром светлу у тој утакмици, па нека победи онај ко тренутно буде бољи.


Током паузе Лалатовић је имао прилику да боље упозна играче на које може да рачуна.

– Тачно тако и надам се да ће жељени резултати почети веома брзо да долазе. Не знам како ће то бити против Црвене звезде, али верујем у боља остварења против Колубаре и Младости из Лучана, а онда и у плеј–ауту. Већ у суботу биће одређених промена у нашем саставу, јер оне су нужне како би се екипа продрмала. У пријатељском сусрету с крагујевачким Радничким, без обзира на то што је реч била о тренинг утакмици, сви играчи су одрадили све оно што сам од њих тражио и био сам веома задовољан оним што су приказали – додао је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести