Лалатовић: Што не бисмо и ми, попут Лестера, били прваци?

НОВИ САД: Остварили су оно што су и прижељкивали фудбалери Војводине, победивши у 60. војвођанском дербију екипу Спартака (2:0). Штета је што се на „Карађорђу“ није окупило више од 1.500 гледалаца, јер је време било готово идеално за фудбал, а играчи два тима приказали су солидну партију.
Nenad Lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Црвено-бели су славили јер су, када се подвуче црта, били бољи ривал, иако се мора нагласити да су и Суботичани настојали храбром игром да парирају фаворизованом супарнику. Головима Петра Бојића, његовим првим од када је обукао дрес Воше, а онда и Немање Николића, екипа коју сигурно води тренер Ненад Лалатовић направила је нови искорак ка пласману у Европу.

- Лепо је када сте на челу табеле, а ми смо на лидерској позицији макар преноћили – рекао је Лалатовић. – Можда сам се једном раније лоше изразио када сам говорио о томе да ли нас титула првака Србије занима или не. То нам је највећа жеља, иако сам свестан да је јако тешко доћи до тог циља. Ипак, када се присетим примера Лестера у Енглеској пре неколико сезона, видим да немогуће ствари не постоје и због чега онда исто не бисмо покушали да учинимо и ми у нашем фудбалу? Не желим то гласно да изговарам, али се потајно надам таквом подвигу, баш као и сви наши навијачи. То би било остварење прелепог сна, а да ли ћемо га заиста и досањати, то не знам.

Лалатовић је био задовољан коначним резултатом у дуелу са Суботичанима, иако је и сам детектовао неколико недостатака у игри своје екипе.

- Показали смо велику жељу да победимо и у томе смо успели. Имао је и Спартак своје прилике и свестан сам, да је успео да постигне гол, да би то било заслужено. Посебно опасни били су гости у другом делу игре и тада се код мене јавила одређена бојазан, јер нисмо излазили у пресинг и стајали смо далеко од супарничких играча. Дозволили смо им да играју, а када се то омогући играчима Спартака, можете да се нађете у проблему. Ипак, позитивно је то што нисмо примили гол, постигли смо два и, све у свему, имам право да будем задовољан.


Прекид и када мене вређају

Због скандирања с трибина упереног  против председника ФС Србије Славише Кокезе, судија Минаковић је два пута прекидао сусрет између Војводине и Спартака.

- Захвалан сам управи ФК Војводина за подршку после дуела с Вождовцем, на којој, због суспензије и казне, нисам могао да седим на клупи – истакао је Лалатовић. – Добио сам три утакмице забране вођења тима и 800.000 динара казне. То сам заслужио, јер сам направио испад у Нишу, али то не бих урадио да ми неко, није важно ко, два пута није вређао покојну мајку и да ме навијач није пљунуо у лице. Тек тада сам одреаговао и волео бих да се утакмица прекида и онда када смо на мети увреда моја ћерка и ја. Имам осећања према свом детету и зато бих замолио људе из ФШ, као и судије, да прекину сусрет и онда када читав стадион скандира шта ће да уради мојој ћерки, јер то ме боли, као што и друге боли када вређају њих.


Пошто је репрезентативна пауза  играчи су диобили два слободна дана, а већ сутра наставиће с тренинзима, а у петак путују у италијанску Брешу, где ће одиграти пријатељску утакмицу с истоименим чланом Серије А.

- У том сусрету моћи ће наши играчи да одиграју опуштено и виде где се налазе у односу на тим који има у саставу и неке велике звезде, попут Балотелија. Мислим да ће нам та провера користити у склопу припрема за наредни првенствени изазов, пошто после паузе идемо у госте екипи Чукаричког. Биће то још један дерби, колико чујем постоји могућност да и он на распореду буде у петак и да га виде љубитељи фудбала широм наше земље у ТВ преносу.

Наравно, током наредне две недеље Никола Дринчић, Ранко Веселиновић и остали фудбалери Војводине тренираће у ФЦ „Вујадин Бошков“.

- У понедељак настављамо с радом и нећу дозволити играчима да се много опуштају. Ако желимо да наставимо у истом ритму, мораћемо још да појачамо тренинге, па екипа неће добијати слободне дане по повратку из Италије.

Осврнуо се шеф струке новосадског суперлигаша и на Владимира Гаћиновића, колегу с клупе Спартака.

- Већ сам рекао да је Гаћиновић мој најомиљенији колега у Суперлиги. Један је од ретких људи који сме да каже оно што мисли, а то је да ме похвали. Да ли сам заслужио те похвале или нисам, најбоље ће да сведоче моји резултати, а једино ми је важно оно што кажу људи које ценим и који су довољно храбри да истакну неке позитивне ствари о мени и мом раду. Мом драгом колеги и његовом тиму од срца желим пуно среће у наставку првенства – нагласио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести