Лалатовић: Ваљала би два-три освежења у тиму

НОВИ САД: После краће паузе, припреме за други круг шампионата почела је екипа Војводине.
1
Фото: J. Grlić

Фудбалери су имали састанак с председником клуба Драгољубом Самарyићем и шефом струке Ненадом Лалатовићем, а онда и одрадили први тренинг. У ФЦ“Вујадин Бошков“ вежбаће до 14. јануара, после чега следи одлазак у турски Белек, где ће форму брусити до 29. јануара и одиграти шест утакмица.

На прозивци су се појавили сви играчи на које рачуна Ненад Лалатовић, с изузетком репрезентативца БиХ Синише Саничанина, који се током паузе оженио и који ће ускоро да се придружи саиграчима.

- До поласка у Турску тренираћемо два пута дневно у нашем центру у Ветернику. Пред екипом је напорни рад, желимо да се што боље спремимо за наставак сезоне. На пролеће ће нам бити много теже него јесенас, али сам срећан због тога што сам видео насмејане играче, који једва чекају да почнемо с тренинзима. Жеља нам је да наставак првенства дочекамо у форми која ће бити барем једнако добри као што је била јесенас. Моја и жеља играча је да покушамо  да одбранимо трофеј у купу – рекао је тренер Лалатовић.


Списак

Првом тренингу присуствовали су следећи фудбалери – голмани: Симић, Вуклиш, Тороман и Бркић. Одбрамебни играчи: Андрић, Деветак, Стојковић, Ковачевић, Ђорђевић, Бралић, Бјековић, Ђурић, Стојсављевић и омладинци Јеленковић и Мајсторовић. Везни фудбалери: Дринчић, Младеновић, Топић, Бојић, Зукић, Вукадиновић, Гемовић, Максимовић, Ђуричин и омладинци Милетић, Новевски и Кабић. Нападачи: Човић, Пантелић и Мркаић.


Ускоро почиње зимски прелазни рок. Да ли Војводина планира да се појача?

- Изузев Саничанина, сви играчи су овде и јако је битно то што нема повређених. Они који су имали проблеме с озледама, попут Топића и голмана Симића, крећу с тренинзима и на њих ћу моћи да рачунам. Евентуални долазак нових играча зависиће од тога да ли ће нас неко напустити. По мени, требали бисмо да доведемо два-три нова фудбалера, да унесемо у екипу свежу крв. На окупу имам исти тим који је освојио Куп и јесенас био трећи у првенству и играо јако добро, али се надам да ћемо успети да ангажујемо и неке нове појединце, који ће додатно пооштрити конкуренцију. Ако то, ипак, и не учинимо, неће бити  смак света, јер имамо сјајне момке, способне да испуне циљеве које смо зацртали. Намера нам је да изборимо наступ у Европи, а у Купу једва чекам да видим кога ћемо извући за ривала у четвртфиналу. Што се првенства тиче, тешко је причати о титули, јер Црвена звезда нам доста бежи, али сам сигуран да имамо квалитет да одбранимо трофеј у Купу.

Лазар Стојсављевић се вратио с позајмице из Рада. Шта је с Михајлом Нешковићем, који је наступао за Инђију?

- Стојсављевић је поново с нама, а што се Нешковића тиче, донета је одлука да одигра још шест месеци у Инђији. Он је квалитетан играч којем су потребне утакмице, јер мислим да ће кроз њих постати још бољи.

Више пута сте излазили у јавност износећи проблеме финансијске природе. Каква је сада ситуација по том питању?

- Атмосфера у екипи је сада пуно боља. Излазио сам у јавност не због тога што сам ја то желео, већ за добробит играча и свих запослених у клубу. Добили смо новац, остали су још неки мањи дугови, али то је сасвим нормално и није ништа страшно. Због тога смо сви заједно захвални управи клуба – поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

Фото: J. Grlić

Косановић велико појачање

Актуелно је ових дана и решавање питања спортског директора.

- Надам се да је то питање решено и да ће ову важну функцију убудуће обављати Милан Косановић и он ће бити велико појачање за нас. Надам се да ће посао око његовог ангажмана већ сутра или прекосутра бити завршен и да ће он бити на свом радном месту. Већ смо, незванично додуше, обавили неке разговоре и очекујем да убудуће заједно радимо, а да наш клуб постане још јачи.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести