Лалатовић: Желимо Војводину међу прва четири тима

У првом колу Линглонг Супер лиге Србије Фудбалски клуб Војводина  дочекује екипу Мачве из Шапца, а због постављања нове траве на стадиону „Карађорђе“, утакмица ће се одиграти на стадиону „Славко Малетин Вава“ у Бачкој Паланци.
Nenad Lalatović/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Ненад Лалатовић

„Од када сам се вратио овде, моја велика жеља је да наставим у истом стилу као и први пут, односно са успесима и да опет играмо Европу. Прво коло је увек неизвесно, поготово што још увек правимо екипу и појачања долазе у ходу. Да би се уиграла и била на нивоу који желим, екипи ће сигурно бити потребно још времена, али за нас изговори не постоје, а ја алиби никада нисам тражио, те ћемо дати све од себе да већ од првог кола почнемо да побеђујемо и одведемо Војводину међу прва четири тима на табели. Војводина као клуб и Нови Сад као град то апсолутно заслужују – тренер Војводине Ненад Лалатовић.

Противник у првом колу неће бити нимало лак.

„Мачва је квалитетан тим, са квалитетним тренером. Истакли су да им терен у Бачкој Паланци одговара, јер су прошле сезоне тамо победили Бачку са 0:1, али сада неће играти против Бачке, него против Војводине. Ми бисмо више волели да играмо на нашем „Карађорђу“, али с друге стране, боље је да од утакмице против Рада и после имамо добар терен. Сутра ће се играти на 30-40 минута вожње од наше базе, тако да нам то није тако тешко пало и даћемо све од себе да наше навијаче обрадујемо првом победом и са освојена три бода – истиче Лалатовић.

Према његовим речима, Војводина још увек није на оном нивоу на којем би он то желео.

– Сваки тренер има неке своје принципе, па су их тако имали и моји претходници у Војводини. Мени је жао што нисам могао да будем са екипом од првог дана припрема, јер сматрам да је физичка спрема изузетно битан фактор за испуњење захтева које тражим од играча. На припремама смо одиграли четири-пет утакмица и остварили смо све победе, али то су били слабији противници од нас и зато не могу да будем сигуран у то у каквој смо форми. Јесте лепо побеђивати, али најбитније је да се то чини у првенству. У овом тренутку, сигурно нисмо у топ форми, али играчи брзо напредују, те верујем да ћемо у пуној снази бити тек од трећег-четвртог кола. Наравно, даћемо све од себе да победимо на сваком мечу и до тада – нагласио је Лалатовић.


Потписује Жељко Филиповић

Уочи овог меча, фудбалски клуб Војводина је договорио долазак још једног новог играча у своје редове, а то је Жељко Филиповић (30), који је у прошлој сезони наступао за Атирау из Казахстана.

Он је рођен 1988. године у Љубљани, а у досадашњој каријери има искуство играња у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Игра на позицији задњег везног и био је капитен Марибора, за који је наступао шест година, а потом је играо још за Мехелен, Динамо Брест…

У досадашњој каријери, освојио је пет титула шампиона државе и исто толико трофеја у националном Купу, те сви у Војводини верују да ће представљати право појачање у борби за Европу, а двогодишњи уговор званично треба да буде потписан у понедељак.


Овог лета, Војводина је поприлично променила свој играчки кадар.

„У суштини, за нас је прелазни рок завршен и можемо евентуално да доведемо још једног играча. Ја сам задовољан са прелазним роком и морам да кажем да је управа клуба дала много тога да доведемо те играче. Истовремено, били смо и скромни, јер за играче нисмо плаћали обештећења од по 300-400 хиљада евра, већ смо доводили оне којима је истекао уговор и који би дошли да играју за плату. Неки од њих су имали паузу у игрању утакмица, али ипак имају добру каријеру иза себе – додао је тренер Војводине.

Ове сезоне, уочи поделе табеле на плеј-оф и плеј-аут, за разлику од претходних сезона неће бити поделе бодова.

„Искрено, више волим систем у којем се деле бодови, јер мање може свашта да се ради и не може да се деси да, рецимо, екипе које су при врху у плеј-ауту могу практично да одиграју седам утакмица без значаја, а сличних ситуација има и у плеј-офу. Мислим да са поделом бодова нема опуштања и свака утакмица је битна, а не волим ни кад се првенство заврши месец дана пре званичног краја такмичења – рекао је Лалатовић.

Он је истакао да му је жао што је његов бивши клуб Раднички елиминисан у првом колу квалификација за Лигу Европе.

„Од како сам отишао из ФК Војводина, током претходне две и по године, увек сам причао да сам овде провео најлепших 13 месеци за 11 година свакодневног рада у мојој тренерској каријери. Међутим, после Војводине, најлепше тренутке као тренер провео сам у Радничком. Јако ми је жао што Раднички није прошао прво коло, јер ти играчи и управа клуба су то апсолутно заслужили, као и навијачи који воле свој клуб и воле фудбал. Мислим да је Раднички био квалитетнији тим, али много играча им је отишло, баш као и ја, тако да их је све то можда мало и уздрмало. Међутим, морају да наставе даље. Раднички ће увек бити у мом срцу и желим му да, баш као и Војводина, ове сезоне избори нови пласман у Европу, те сам убеђен да ће оба клуба у томе и успети – напоменуо је Лалатовић.

Иако је овог лета дошло много нових играча, шеф стручног штаба црвено-белих наглашава да сутра неће бити много њих који ће заиграти од првог минута.

„Новајлије се полако уклапају, баш као и они играчи који су већ били ту на нове захтеве које постављам и сигурно је да нико до њих не би био овде да не заслужује да носи дрес Војводине. На штоперима смо довели Ђурића и Васиљевића, који су имали проблема са повредом и неиграњем, али су сигурно добра појачања за нас. Сутра ће утакмицу почети само двојица играча који су овог лета дошли у клуб, док ће сви преостали стартери бити они који су већ били ту – рекао је Лалатовић.

Утакмица између Војводине и Мачве игра се у суботу од 20 часова на стадиону „Славко Малетин Вава“ у Бачкој Паланци, а улазнице за меч моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама стадиона уочи почетка утакмице.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести