Лампард пред отказом, Вејн Руни преузима Евертон?

ЛОНДОН: Тренер фудбалера Ди Си Јунајтеда Вејн Руни могао би да преузме Евертон ако менаџер енглеског клуба Френк Лампард добије отказ, преноси британски "Сан".
s
Фото: Youtube Printscreen

Евертон је после серије лоших резултата у Премијер лиги пао на 18. место на табели Премијер лиге са само 15 бодова. Клуб из Ливерпула је пре два дана на свом терену поражен од Брајтона резултатом 4:1.

Британски медији наводе да се Лампард налази под озбиљним притиском после пораза од Брајтона и додају да ће добити отказ ако клуб не крене са бољим резултатима у наставку сезоне.

Евертон ће у наредном колу Премијер лиге, 14. јануара на свом терену играти са Саутемптоном. "Сан" наводи да је Руни први на листи жеља власника Евертона Фархада Моширија.

Руни (37) је поникао у Евертону, а за овај клуб је играо до 2004. године.

Он је потом 13 година наступао за Манчестер јунајтед, а поново је играо за клуб из Ливерпула у сезони 2017/2018. Руни је у јулу 2022. преузео Ди Си Јунајтед, а пре тога је две године тренирао Дерби. Као потенцијални кандидати за новог менаџера Евертона помињу се и бивши селектор Белгије Роберто Мартинез и некадашњи менаџер Барнлија Шон Даиш.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести