Ле Гре верује да ће Дешан остати селектор Француске до ЕП 2024. године

РЕН: Председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел Ле Гре састаће се следеће недеље у Генгану са селектором фудбалске репрезентације "триколора" Дидијеом Дешаном како би разговарали о наставку сарадње.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Дешан је селектор Француске од 2012. године, а са националним тимом освојио је СП 2018. и био вицешампион света на недавном Мундијалу у Катару. Он је прошле године са Француском освојио Лигу нација.

Француски дневник "Уест Франс" подсећа да после сваког великог догађаја Ле Гре и Дешамп одрже састанак како би разговарали о будућности националне селекције. Ле Гре је рекао да жели да Дешан остане на клупи репрезентације Француске.

"Мислим да ћемо да се сложимо. Рекао сам му и после финала СП да ће коначна одлука бити на њему. Надам се да ћемо све решити до краја године. Ако не жели да остане селектор, састанак ће бити кратак.  Ако жели да остане, биће нешто дужих разговора. Видећемо се у Генгаму", рекао је Ле Гре и поновио да верује да ће Дешан водити селекцију Француске у квалификацијама за ЕП 2024. године.

Први човек ФФФ-а одговорио је и на питање да ли ће Зинедин Зидан преузети селекцију Француске ако Дешан одбије продужење сарадње.

"Нисам размишљао о томе да би Дидије могао да оде. Дидије је добро радио свој посао, он је приоритет и верујем да ћемо се договорити о наставку сарадње", истакао је Ле Гре.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести