Ле Талек упозорава Парижане: "Маракана" дестабилизује госте

ПАРИЗ: Бивши фудбалер Црвене звезде Дамијен Ле Талек упозорио је Пари Сен Жермен, клуб из његове домовине, да га чека врућа атмосфера у Београду на мечу Лиге шампиона.
Le Talek

Парижанима је неопходан тријумф за пласман у осмину финала, али садашњи фудбалер Монпељеа сматра да такав задатак неће бити нимало лак.

"Стадион Звезде прима 55.000 људи, али дође и више навијача. Свих 90 минута стоје и певају без престанка. Они нису навијачи, већ фанатици. Понекад, "тифози" испуне цео стадион. Ту је и велики тунел пре него што се излази на терен, у коме је доста полиције. Зна да дестабилизује госте", рекао је Ле Талек, а преноси Паризијен.

Ле Талек, који је у Звезди провео две и по сезоне, наглашава да атмосфера као што је на стадиону "Рајко Митић" сигурно нема нигде у Француској, али и ретко где у Европи.

"Играо сам за Борусију из Дортмунда, где је такође атмосфера изванредна. Ипак, на "Маракани" је двоструко боље. Биће тешко и мојим доскорашњим саиграчима, али на таквом стадиону све је могуће", поручио је Ле Талек, који није могао да се изјасни за кога ће да навија јер је од малена симпатизер ПСЖ-а.

Према његовим речима, сигурно је да домаћин неће бити непријатељски настројен према Парижанима.

"Не очекује се опасност за госте. Пари Сен Жермен има звезде, зна како да се носи са таквим притиском", рекао је Ле Талек, додајући да навијачи ПСЖ-а немају разлог за страх у Београду.

Ле Талек истиче и да не верује у нечасне радње у утакмици ПСЖ - Црвена звезда 6:1 у првом дуелу у Лиги шампиона.

"Морамо да сачекамо до краја случаја. Ипак, не верујем да би клуб урадио такву глупост, знајући да га УЕФА прати већ годинама. Звезди то није потребно. Захваљујући учешћу у Лиги Европе и Лиги шампиона клуб је доста новца приходовао. То је, мислим, лажна прича", завршио је он.

Утакмица 6. кола Ц групе ЛШ Црвена звезда - ПСЖ заказана је за уторак од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести