ЛЕ: Војводина на Ружомберок, чека их Бран; Антић: Нема опуштања

Извучени су парови за прво коло квалификација за Лигу Европе. Љубомир Дедовић, потпредседник ФК Војводина, присуствовао је жребу у Ниону,када  је новосадски тим за ривала добио тим словачког Ружомберока. Прва утакмица играће се 29. јуна на стадиону “Карађорђе”, док ће реванш уследити недељу дана касније, 6. јула, у Словачкој.
Nikola Trujić u duelu sa odbranom Voždovca, Foto: J. Grlić
Фото: Dnevnik.rs

"Добили смо доста тешког ривала, можда и једног од најтежих на списку могућих противника. Нема везе, верујем у наш тим, рад и одличну атмосферу коју имамо. Тек нам предстоји процес скаутинга Словака и прикупљања информација, а неко из клуба погледаће и уживо како Ружомберок игра", рекао је тренер Војводине Радослав Батак.

Ружомберок је од Новог Сада удаљен 524 км и реч је о граду од око 30.000 становника. Словачки клуб основан је давне 1906. године под именом Конкордија, које је променио по завршетку Првог светског рата у ФК Викторија, а данашње има понео је 1927. године. Одлични резултати уследили су с краја тридесетих и у раним четрдесетим годинама прошлог века. Ипак, највећи успех ова екипа остварила је 2006. године, баш када је клуб прослављао пун век постојања, када је освојила Куп Словачке и постала првак ове земље.  Ружомберок је на тај начин постао тек трећи клуб у историји словачког фудбала коме је пошло за руком да освоји дуплу круну.

Први тренер актуелне екипе је Норберт Хрнчар, рођен 1970. године, тим игра на свом стадиону под Чебратом, који има 4.876 места. Власник је Милан Фило, а председник инжињер Лубомир Голиш. Од 2005. године боје тима су наранyаста, црна и бела. У прошлој сезони Ружомберок је освојио треће место у првој Фортуна лиги, иза шампиона Жилине и другопласираног Слована из Братиславе, а најбољи стрелац био је Јакуб Мареш, који је постигао 14 голова на 30 утакмица. 

"Не знам пуно о ривалу, али је јасно да је сваки тим који се пласирао у европска такмичења веома квалитетан и јак", рекао је капитен Војводине Никола Антић.

Додаје да су Словаци сигурно екипа против које неће смети да се опусте ни на који начин.

"Ипак, важније је да гледамо само у своје двориште и водимо рачуна једино о нашој игри. Одлично смо тренирали на Златибору, сада смо наставили припреме у Новом Саду и убеђен сам да ћемо оптимално припремљени дочекати прву утакмицу на “Карађорђу”. У њој ће нам циљ бити да остваримо пристојан резултат пред реванш у Словачкој, а наш стручни штаб и тренер Батак ће нас упознати с врлинама и манама Ружомберока", навео је Антић.

Иначе, фудбалери Војводине данас су наставили с тренинзима у ФЦ “Вујадин Бошков”. Тренер Радослав Батак на окупу има екипу на коју рачуна за наредну сезону, иако није немогуће да црвено-бели у наредним данима додатно појачају конкуренцију за тим. За 22. јун била је планирана генерална проба у Новом Саду против Кубања, али су Руси у међувремену напустили Србију, па се још увек не зна против кога ће Воша имати последњу проверу пред почетак сезоне.

А. Предојевић

Норвежани у другом колу

Победника двомеча између Војводине и Ружомберока у другом колу квалификација за Лигу Европе чека норвешки Бран. Уколико Новосађани елиминишу словачког представника, први сусрет играо би се на “Карађорђу” 13. јула, а реванш у Норвешкој 20. јула.


Звезда против Флоријане, Младост на Интер

Фудбалери Црвене звезде састаће се са малтешком Флоријаном у првом колу квалификација за Лигу Европе, одлучено је жребом у Ниону.

Први меч игра се 29. јуна на стадиону Рајко Митић, а реванш је 6. јула на Малти.

Младост из Лучана играће против Интера из Бакуа.


ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА У ЈЕНЕСДОРФУ

Видеотон – Ружомберок 3:0 (2:0)

Словачки тим на припремама се налази у Јенесдорфу, у Аустрији, а у недељу је одиграо тренинг утакмицу с мађарским Видеотоном, тимом који с клупе води дојучерашњи тренер Партизана Марко Николић. Мађари су победили са 3:0, а голове су постигли српски интернационалци Шћеповић (у 17. и 56.) и Лазовић (у 32. минуту).

Ружомберок је наступио у следећем саставу: Маћик - П. Масло, Ј. Масло, Кружилак, Купец (Мених) - Такач (Кмет), Дубек (Шаповал), Кочан - Кунца, Лачни, Герец (Сапара).

Три дана раније, словачка екипа играла је с Трепчом 1:1.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести