ЛИГА ЕВРОПЕ Фудбалери Аталанте декласирали Ливерпул у гостима, Рома славила против Милана

ЛИВЕРПУЛ: Фудбалери Аталанте декласирали су Ливерпул у Енглеској резултатом 3:0, док је Рома као гост савладала Милан 1:0 у првим мечевима четвртфинала Лиге Европе.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Jon Super)

По саставу екипе било је јасно да је менаџер Ливерпула Јирген Клоп одлучио да приоритет у односу на Лигу Европе да трци за титулу у Премијер лиги. Шансу су тек у другом полувремену добили Мохамед Салах, Доминик Собослај, Диого Жота, Енди Робертсон и Луис Дијаз.

Аталанта је то умела да искористи и стигне до убедљиве победе која јој практично већ сад гарантује пласман у полуфинале другог по снази европског такмичења.

Фото: Tanjug (AP Photo/Jon Super)

Двоструки стрелац за клуб из Бергама био је бивши нападач Вест Хема Ђанлука Скамака, у 38. и 60. минуту, док је Марио Пашалић поставио коначан резултат у 83. минуту.

Рома је као гост савладала Милан 1:0, а једини гол дао је Ђанлука Манћини у 17. минуту, после додавања Паула Дибале. У 87. минуту резервиста Милана Самуел Чуквезе је погодио пречку, па је Рома сад за нијансу ближа полуфиналу.

Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Бајер из Леверкузена је веома близу пласмана у полуфинале пошто је савладао Вест Хем код куће резултатом 2:0. Резервиста Јонас Хофман је ушао у игру у 76. минуту и био најзаслужнији за победу "фармацеута". У 83. минуту је био стрелац, а у 90+1. минуту асистент Виктору Бонифејсу.

Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Бенфика је победила Олимпик из Марсеља 2:1. Рафа Силва у 16. и Анхел Ди Марија у 52. минуту су били стрелци за "орлове", док је наду гостију за пролаз даље голом у 67. минуту сачувао најбољи стрелац екипе Пјер-Емерик Обамејанг. Реванш утакмице играће се следећег четвртка.

Фото: Tanjug (AP Photo/Armando Franca)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести