Лига Европе: Фудбалерима Звезде и прво место у групи достижно

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде, победом у мечу са Гентом (2:0) направили су велики корак ка нокаут фази Лиге Европе, а  да би и теоретски оверили овај успех потребан им је само бод из преосталих дуале са Хофенхајмом и Либерецом, или пак да Словаци не освоје у две утакмице ни један бод.    
c
Фото: Fudbaleri Zvezde i trener Stanković proslavljaju pobedu u Belgiji/FK Crvena zvezda

Честитам играчима на феноменалној борби. Рекао сам да се нећемо бранити, а ако смо то урадили, онда је то било организовано. Добро смо спремили утакмицу, чекали наше шансе и искористили их. Идемо ка циљу и ка томе да пролеће дочекамо у Европи. Победу бих посветио играчима који су остали у Београду, што због корона вируса, што због повреда и умора. Нисам причао напамет  кад сам рекао да смо тим и да су за мене сви играчи стартери. То се потврдило  победом у Белгији.Честитам играчима и свима који су уз нас и који нам пружају подршку у добрим и тешким тренуцима, рекао је Звездин стратег Дејан Станковић.      

Детаљније је говорио о тактици коју је поставио против Гента.


Група Л

Гент – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Либерец – Хофенхајм 0:2 (0:0)

Хофенхајм         4      4      0      0      13:1  12

Црвена звезда   4      3      0      1      9:4    9

Либерец             4      1      0      3      2:12  3

Гент                    4      0      0      4       2:9   0


Зашто дати противнику могућност да те казни у ономе у чему је најбољи? У случају Гента то је брзина и игра иза леђа. Трудили смо се да им успоримо напад, као у кошарци, да им не дозволимо да креирају акције. Свако је испунио оно што је од њега тражено и заиста смо били успешни, казао је Станковић.    

Он је први тренер који је са Звездом тријумфовао у Белгији.            

Феноменално. Сјајан податак. Лепо је писати историју са Звездом. Мислим да је то сан свакога ко дође у клуб, било да је руководилац, тренер, играч... Једни без других не можемо, драго ми је што смо направили сјајну групу где сви имамо заједнички циљ. Идемо корак по корак ка историји, поручио је.          

Црвено-белима следе још два меча у групи. 

Дочекујемо Хофенхајм у следећој утакмици на нашем терену. Све је могуће, докле год постоји шанса да будемо први, морамо да верујемо у њу. Не смемо да спуштамо гард, јер још увек  ништа није завршено. Управо је зато фудбал интересантан. С оваквим приступом, жељом, вољом и организацијом, имамо право да се надамо свему, казао је Станковић.       


Дегенек честитао Милуновићу

Одличну утакмицу одиграо је и Милош Дегенек.

Добро смо играли, искористили шансе и заслужено победили. Нећемо се овде зауставити, наставићемо да се боримо за нове успехе.. Честитам Милуновићу на голу. Прошле сезоне је погодио у Лиги шампиона, ове у Лиги Европе. Осећам се као да сам ја дао гол, рекао је сјајни штопер.


Тренер је похвалио Алексу Вукановића, који се нашао на позицији на којој раније није играо и успешно је покривао леву страну.

Рекао сам му да је само потребно да ми верује. Није то била опклада, само сам био убеђен да ће то одрадити врхунски и био сам у праву, одиграо је перфектно, истакао је Станковић.                                                                                              

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести