Лига Европе: Реми фудбалера Митјиланда и Звезде у Данској

Фудбалери Митјиланда и Црвене звезде ремизирали су 1:1 (0:0) у утакмици трећег кола Ф групе Лиге Европе.
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Црвена звезда је наставила низ непобедивости у Лиги Европе, ове сезоне, и отшкринула врата нокаут фазе. Црвено-бели су освојили велики бод у Дансокој, а према свему виђеном реми је најправеднији.

Како се и очекивало, почело је жестоко, и једна и друга екипа истакле су победничке амбиције. Стајала су високо оба ривала, тражећи грешку противника. У 4. минуту домаћин је имао занимљив покушај преко Евандера који је шутирао тик изнад гола. Имао је Мидтјиланд иницијативу, више држао лопту у ногама, а наш тим му се супротстављао чврстим блоком. Повремено је Црвена звезда и нападала, углавном покушавајући преко Бена да угрози Данце, али мора се рећи да су домаћи били опаснији. Исаксен је био врло истакнут, највећа опасност по наш тим. Код црвено-белих су се потом ангажовали Родић и Фалко па су акције Београђана углавном текле по боковима. Све истакнутији је био и Иванић па је Звезда била близу своје препознатљиве игре. У 29. минуту Канга је кардинално погрешио, избацио у шансу Исаксена чији шут је зауставио Борјан. Голман црвено-белих поново се истакао само мало касније и било је јасно да је Мидтјиланд опасан ривал. На концу, наш тим је спасила и статива и имао је и среће. Након прилика домаћина уследила је једна и за наш тим, а шут Фалка зауставио је Олафсон. Када се све сагледа, домаћин је био бољи у првом полувремену и Црвена звезда је морала у наставку нешто да мења.

Много енергичније су Београђани кренули у другом делу игре али ни Мидтјиланд није одустајао од офанзиве. Ипак, наш тим је имао више лопту у ногама и више комбиновао. То се исплатило и у 58. минуту је повео. Дегенек је послао лопту у шеснаестерац, Диони главом одиграо до Иванића који је затресао мрежу. То је био битан моменат на мечу јер је наша екипа потпуно загосподарила тереном. Ипак, ни домаћи се нису предавали па је требало бити опрезан. Концентрација је попустила и Данци су изједначили. Линд је усамљен шутирао, погодио стативу, а на лопту натрчао Дир и спровео је у мрежу. Ипак, наш шампион је хтео победу, имао сјајну шансу преко Дионија који је лоше реаговао. На другој страни и Евандер је у прилици али Борјан брани.

Остало је 1:1.

У другом мечу групе Брага је савладала Лудогорец у Разграду 1:0.

Звезда води на табели са седам бодова, Брага има шест, Митјиланд два, а Лудогорец бод.

У наредном колу, 4. новембра, Звезда дочекује Митјиланд, а Брага екипу Лудогореца.

И. Лазаревић  

Мидтјиланд – Црвена звезда 1:1 (0:0)

ХЕРБИБГ: стадион ,,МЦХ арена“, гледалаца: 8.000. Судија: Рајншрајбер (Израел). Стрелци: Дир у 78. за Мидтјиланд, а Иванић у 58. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Кајусте, Енвадике (Мидтјиланд) а Срнић, Иванић (Црвена звезда).

МИДТЈИЛАНД: Олафсон 6, Далсгор 6, Свјатченко 6, Дир 7 (Мабил), Андерсон  6,5, Кајусте 6 (Линд 6,5), Енвадике 6, Пулињо 6, Евандер 6,5, Исаксен 6,5 (Марони), Систо 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Драговић 6, Саного 6, Дегенек 6,5, Гобељић 6, Срнић 6 (Крстичић 6,5), Канга 6,5 (Панков), Родић 6, Иванић 7, Фалко 6 (Диони 6,5), Бен 6,5 (Гајић).

Станковић: Праведан резултат, први смо и даље се ми питамо

Задовољан сам резултатом. Утакмица јака, отворена, тврда, права такмичарска. Имао је домаћин своје шансе, баш као и ми. Мислим да је резултат на крају праведан, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после ремија против Митјиланда (1:1) у Лиги Европе.

"Видели смо много лепих ствари на терену, али и ствари које треба да поправимо. Знамо против кога смо играли, екипа која је млада и талетована. Идемо кући са позитивним резултатом. Са тријумфом смо могли сигурно да кажемо да идемо у други круг. Очекује нас меч на нашем стадиону. И даље смо први и ми се питамо", изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Неће нам бити лако и можда чак буде теже у Београду него овде, али надам се да ће се неки момци вратити у тим, додао је Звездин тренер.

Станковић није могао да сакрије незадовољство због пропуштене велике шансе Лоија Дионија у финишу меча.

"При резултату 1:1, колико год да је била отворена утакмица имали смо лопту и ситуацију један на један са голманом и морали смо то да решимо. Утакмица је већ иза нас, са позитивним резултатом се враћамо у Београд. Могло је боље, примили смо гол 78. минуту, а жао ми је много јер би са девет бодова било много лакше у три преостале утакмице. Знамо шта нам је чинити, каква је математика, за сада се ми питамо", поручио је Станковић.

Иванић: Одлична утакмица и добар резултат

Остварили смо добар резултат, иако смо повели са 1:0, мислим да је противник имао доста шанси у првом полувремену, тако да морамо да будемо задовољни, изјавио је фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић после ремија (1:1) против Митјиланда у Данској.

"С обзиром на то да смо имали неколико повређених играча, мислим да смо ипак одиграли одличну утакмицу и дали све од себе што је најважније. У свлачционици смо честитали једни другима", изјавио је Иванић, стрелац гола за црвено-беле.

Како је додао, сваки му гол значи, а овеј је посебно драг јер је велики улог у питању.

"Играли смо за пролаз у осмину финалу Лиге Европе и из тог разлога сам га емотивно прославио. Надам се да це их бити још", поручио је Иванић и захвалио се навијачима на подршци.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести