Лига Европе: ,,Ваљак” зарибао у Украјини (видео)

Фудбалери Партизана нису успели да остваре подвиг и победом у Кијеву над Динамом са првог места сачекају жреб за нокаут фазу Лиге Европе, који ће се одржати у понедељак. Црно-бели су изгубили због киксева у одбрани, напад и није деловао лоше.
Solomon i Cigankov/EPA
Фото: EPA/SERGEY DOLZHENKO/Соломон у дуелу са одбраном Кијевљана

Наш шампион је у великом стилу почео меч јер је на сваком делу терена напао домаћина. Импресивно је деловало хтење црно-белих који су раним вођством планирали да окрену утакмицу на своју воденицу. Као плод таквог приступа дошла је пречка Евертона Луиза у 3. минуту. Бразилац је шутирао добро са 18 метара, али погодио само оквир гола. Када се чинило да ће се Кијевљани збунити силовитим почетком Београђана, уследило је вођство домаћина. Сјајан продор извео је Мораеш, шутирао са 20 - ак метара, Стојковић одбранио, али се лопта одбила до усамљеног Морозјука који ју је сместио у мрежу. Било је то рано вођство Украјинаца. Наш тим се није уплашио свега, Соломон је на петопарцу преварио чуваре, шутирао са 12 метара, али право у голмана Бушчана. Одличан фудбал играо се на Олимпијском стадиону, обе екипе биле су растерећене, играло се на гол више. Било је и грешака у комбиновању обеју екипа, али јасно је било да и једни и други желе победу. Партизан је са тројицом централних дефанзиваца, високо постављеним напред, покушавао да успостави теренску доминацију, али је дефанзива Кијевљана одлично функционисала из чега су креирани сјајни контранапади. Тако је било и у 28. минуту када је после центаршута Шепелева, лопта стигла на петерац до Мораеша који је без проблема био прецизан. Само мало потом – 3:0. Поново је одбрана црно-белих оставила самог Бразилца Мораеша који је по други пут погодио мрежу. Тада је било јасно ко ће победити, остало је само да се види којим резултатом. Црно-бели су наду добили у самом финишу првог полувремена када су из једанестерца, преко Јевтовића, смањили на 3:1. Свему је претходио добар соло продор Суме и фаул Морозјука у свом шеснаестерцу.

Утакмица је могла да оде у другачијем правцу да је сјајан ударац Пантића са 20 метара завршио у мрежи. Било је очигледно на Олимпијском стадиону да је дефанзива, посебно лева страна, слабији део Партизановог тима па се тако, пре свих Шепелев, без помуке шетао кроз њу. А у 58. минуту, просто је невероватно шта Тавамба није претворио у погодак. На центаршут Јевтовића шутирао је са пет метара, али је успео само у главу да погоди голмана Бушчана. У 76. минуту велика грешка судије Гила који је ничим изазван свирао једнаестерац за Динамо. Циганков је био у дуелу са Милетићем, наш играч стартовао на лопту, а пољски арбитар показао на белу тачку. Сигуран са креча био је Мораеш.

Тиме је постављен и коначан резултат меча – 4:1. 

И. Лазаревић  

Динамо КијевПартизан 4:1 (3:1)

КИЈЕВ: Олимпијски стадион, гледалаца: 10.000. Судија: Гил (Пољска). Стрелци: Морозјук у 6. и  Мораеш у 28, 32. и 77. (из пенала) за Динамо, а  Јевтовић (из пенала) у 45. минуту за Партизан. Жути картони: Морозјук (Динамо), Евертон, Милетић и Ђуричковић (Партизан),

ДИНАМО: Бушчан 7, Шепелев 7, Морозјук 8, Мораеш 9, Циганков 7 (Гонзалес), Пиварић 6, Бујалски 6 (Гармаш 6), Качериди 7, Шапаренко 7 (Бесдин), Кадар, Кедзиора 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Тавамба 6, Вулићевић 6, Сума 7, Јевтовић 7, Евертон 6 (Ђуричковић), Н. Р. Милетић 6, Н. Г. Милетић 6, Митровић 6, Пантић 7, Соломон 7 (Ожеговић 6).

Б група

1. Динамо (К)

6

4

1

1

15:9

13

2. Партизан

6

2

2

2

8:9

8

3. Јанг бојс

6

1

3

2

7:8

6

4. Скендербег

6

1

2

3

6:10

5

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести