Лига конференција: Војводина се спрема за реванш с Паневежисом

Сутра увече на стадиону „Карађорђе“ фудбалери Војводине играју реванш утакмицу  2. кола квалификација за Лигу конференција са литванском екипом  Паневежис, коју су савладали у гостима (1:0) и тако створили леп основ за пролазак у наредну рунду.
Ј. Грлић/ Урош Кабић у акцији 
Фото: Ј. Грлић/ Урош Кабић у акцији 

Уколико се то буде догодило, ученике тренера Славољуба Ђорђевића чека двомеч са аустријским ЛАСК-ом из Линца.

Црвено-бели имају фину предност из Паневежиса, а намера им је да је потврде и покажу да имају квалитетнији тим од ривала. Један од играча који би могао да добије прилику да заигра је 17-годишњи Урош Кабић, који се добрим партијама наметнуо током припремног периода. Наравно, одлуку о томе да ли ће и колико времена провести на терену донеће тренер Ђорђевић.

– Веома је тешко када играмо практично на свака три дана – каже  Кабић. – Налазимо се у тешком периоду, немамо времена да много размишљамо, али нам тренери помажу да будемо спремни за сва искушења. Морамо да се адаптирамо на захтеве модерног фудбала и да прихватимо то да имамо пуно обавеза, јер је такав ритам у  Европи нормалан. На свима нама је да се доказујемо и покажемо каква смо екипа.


Дај крв и гледај Вошу

Данас ће Војводина, у сарадњи с Црвеним крстом Србије и Црвеникм крстом Војводине, на платоу „Вујадина Бошкова“ (између Спенса и северне трибине „Карађорђа), организовати акцију добровољног давања крви. Сви који , у периоду од 13 до 18 часова, одлуче да се прикључе овој хуманој акцији добиће по две улазнице за запад за утакмицу са Паневежисом.

ФК Војводина позива  навијаче и суграђане да  дају крв и уједно буду уз Вошу на важној европској утакмици.


Војводина има лепу прлику да се пласира у 3. коло квалификација.

–  Паневежис има одлични индивидуалци, али мислим да смо ми тимски квалитетнији.Верујем да ћемо пред нашим навијачима пружити још бољу партију у односу на прву утакмицу и да ћемо проћи у наредну рунду квалификација. Уколико будем добио прилику да заиграм, настојаћу да допринсем остварењу циља , а верујем да ће нам на том путу помоћи навијачи, јер нам њихова подршка пуно значи – поручио је млади Кабић.

Тренер Ђорђевић  неће моћи да рачуна на помоћ повређених Миљана Вукадиновића, Марка Бјековића, Стефана Ђорђевића и Михајла Нешковића, али у томе не тражи алиби, него верује у успех свог тима.

Утакмица се игра у четвртак од 20 часова, а улазнице се налазе у продаји и њихова цена износи 500 динара (запад) и 300 динара (исток).        

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести