Лига шампиона: Барса сања ново чудо, Монако чека Борусију

Фудбалери Барселоне други пут у овој сезони покушаће да се врате из “мртвих”. Наиме, после дебакла на Парку Принчева у сусрету са Пари сен Жерменом (0:4), Каталонци су начинили чудо и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона. Након тога у Торину су доживели нови дебакл, изгубили су од Јувентуса (0:3), па су и сада на рубу испадања.
Liga sampiona
Фото: Dnevnik.rs

“У сличној смо ситуацији као и пред реванш са Парижанима. Надамо се да можемо до новог подвига, с тим што је Јувентус много искуснији тим од  француског шампиона. Италијани играју дисциплиновано и ретко греше. Рецепт за успех знамо, сличан је оном када смо елиминисали Пари сен Жермена. Покушаћемо што раније да постигнемо погодак, па ако у томе успемо свашта је могуће”, највио је најбољи играч Барсе Лионел Меси.

Барселона и није играла тако слабо у Торину како би се по резултату могло наслутити, није искористила своје прилике, док с друге стране Јувентусу јесте. Истакао се млади Пауло Дибала са два фантастична гола.

“Имамо огромну предност и нема никаквих разлога да журимо. Не памтим када сам примио три гола. Барса има сјајне нападче, непредвидљивог Месија, али предност на нашој страни је велика. Нећемо срљати, поставићемо густу одбрану, Барса нема високе играче, па само пас игром могу да дођу у зону шута. Верујем у пролаз даље – оптимиста је капитен Ђанлуиђи Буфон.

У  Монте Карлу састају се Монако и Борусија. Утакмица у Дормунду остаће упамћена по бомбашком нападу, због чега је одиграна дан касније од предвиђеног термина. Немачка екипа је одиграла слабије од очекиваног и изгубила са 2:3.   

“Полуфиналиста ни изблиза није решен, упозорио је капитен  Монака  Радамел Фалкао. “Борусија ће бити много опаснија него у првом  сусрету.  Надам се да ћемо ми одиграти  још један квалитетан меч и  пласирати се у полуфинале”.

Из табора Борусије испалили су многе отровне стрелице према УЕФА  због тога што су  само после 24 сата од напада морали на терен. Тврдили су да психички нису били спремни, чак су у једном тренутку запретили да неће путовати у Монте Карло.

“Имамо бољи тим од Монака. Били смо под стресом у првом окршају, сада је све у најбољем реду, играчи су се опоравили од шока и спремни су за утакмицу. Ројс нам се придружио, он је врло битан за нашу игру и сви верујемо да можемо  до победе и пласмана у полуфинале”, самоуверен је тренерТомас Тухел.

Г. Ковач

Сутра

МОНТЕ КАРЛО: Монако – Борусија (први меч 3:2, суди Скомина, Словенија, 20.45)

БАРСЕЛОНА: Барселона – Јувентус (0:3, Кујперс, Холандија, 20.45)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести