Лига шампиона: Црвено-бели солидни против моћних Немаца

На премијери новог циклуса Лиге шампиона фудбалери Црвене изгубили су од Бајерна 3:0 (1:0), али нису оставили лош утисак.
Mateo Garsija i Ivan Perišić/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Матео Гарсија и Иван Перишић

Црвено- бели су се борили колико су могли, при резултатском заостатку и ризиковали, али нису успели бар бод да освоје. Свеједно, у односу на прошлу сезону приметан је известан напредак и треба очекивати да ће наш тим освојити неки бод у својој групи.

Колико је моћан Бајерн је показао већ на почетку када је у потпуности загосподарио тереном, са свих страна протискао нашег представника. Наш тим је очекивано кренуо дефанзивно, тражећи своју прилику из контранапада. Скупили су се Београђани пред својим казненим простором, трудећи се да потпуно затворе прилазе свом голу. Доста добро је то изгледало, Баварци нису стизали до великих прилика, све се завршавало далеко од Борјана. Уз то, умела је Звезда да крене и напред тако да је почетни утисак био задовољавајући. У 16 минуту Звезда је извела један добар контранапад, у дуелу са дефанзивцем Бајерна пао је у шеснаестерцу Павков, али, искрено речено, елеманата за једанаестерац није било. Домаћи фудбалери тек повремено успевали су да пробију дефанзиву Београђана, углавном по десном боку, али то није доносило резултата. У 21 минуту, ипак, велика прилика за Бајерн, шут Кутиња са дистанце завршио је тик изнад гола. Нешто касније, у шанси је и Ернандез, али непрецизан. Али, у 27 минуту, одличан напад нашег тима, Жандер је шутирао са леве стране, није погодио, а чини се да је могао да асистира на ивицу шеснаестерца где је имао усмаљеног једног свог играча. Али, у 34 минуту 1:0 за Бајерн. Звезда је неуспешно завршила један напад, уследила је контра Бавараца коју је голом завршио Коман. Асистент је био Перишић. После примљеног поготка Београђани су мало стали, правили грешке, лако препуштали лопту домаћину. У смирај првог полувремна у великој прилици је Левандовски, али Борјан брани.

Друго полувреме настављено је иницијативом Бајерна, црвено- бели, једноставно, нису ни помишљали да изађу мало напред. Можда је то била погрешна оријентација јер ионако се није миало шта изгубити, сам пласман у Лигу шампиона био је велики успех Београђана. Можда је требало да играју за утисак.

Уместо тога Немци су појачали притисак и имали шансу преко Толисоа, али је овај погодио стативу.

Потом је у прилици и Перишић, али Борјан брани. Голман Црвене звезде био је најистакнутији у редовима нашег шампиона јер је мало потом зауставио и шут Левандовског. Потом је Црвена звезда ипак одлучила да се мало отвори и после једне акције у полуприлици је Жандер, али лоше је шутирао. А, онда, два промашаја Бавараца за останак у игри нашег шампиона. Развила се борба у другом полувремену, далеко је занимљивије било гледати меч. А, каква прилика Црвене звезде у 78 минуту.

Марин је одлично гађао са 17 метара, али замало поред гола. Али, мало касније – 2:0. Ушепртљали су се фудбалери нашег тима, што је искористио Левандовски и сместио лопту у мрежу.

Наши момци су се потом предали па су примили трећи гол, а стрелац је Томас Милер, после одличне акције после слободног ударца, када је надмудрио живи зид и на крају савладао Борјана.

И. Лазаревић

Бајерн – Црвена звезда 3:0 (1:0)

МИНХЕН: стадион ,,Алијанц арена“, гледалаца: 70.000. Судија: Мејден (Шкотска). Стрелци: Коман у 34, Левандовски у 80. и Милер у 89. минуту. Жути картони: Дегенек (Црвена звезда).

БАЈЕРН: Нојер 6, Кимих 7, Зуле 6,5, Павар 6,5, Ернандез 6,5, Толисо 7 (Мартинез 6,5), Алкантара 7, Коман 7, Кутињо 7,5 (Милер 7), Перишић 7,5 (Гнабри 6,5), Левандовски 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гобељић 6,5, Дегенек 6,5, Милуновић 6, Жандер 6,5, Кањас 6, Јованчић 6 (Вулић 6), Гарсија 6 (Вукановић 6), Марин 7, Ван ла Пара 6,5, Павков 6 (Боаћи).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести