Лига шампиона: Душан Тадић суперстар (фото, видео)

У другој утакмици осмине финала Лиге шампиона Реал Мадрид је поражен на свом терену од Ајакса 1:4 (0:2). У првој утакмици било је 2:1 за Мадриђане.
Dusan Tadic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Оно што се видело на првој утакмици осмине финала, да је Ајакс био квалитетнији тим, много опаснији и мотивисанији од славнијег противника сада се и обистинило.

У две утакмице са Реал Мадридом српски репрезентативац Душан Тадић показао је сву раскош свог талента и резултате вредног рада и спортске храбрости коју поседује.

Фото: FoNet

Синоћ је је једноставно био фудбалски суперстар, геније са лоптом, асистент и стрелац, играч каквог би пожелео сваки тим на свету.

А цена, сада, права ситница...

Фото: FoNet

Већ у седмом минуту Тадић је растеретио своје саиграче страха својим првим додавањем за гол. Акције је текла по десној страни а Тадић је повукао лопту у шеснаестерац, одбрана је била на дистанци, један прецизан пас по земљи за Зијеха и било је 0:1.


Тадићу "десетка" од Екипа и улазак у историју уз Месија

ПАРИЗ: Нападач Ајакса Душан Тадић после фантастичне партије и елиминације Реала у Мадриду (4:1) у Лиги шампиона добио је оцену 10 од француског Екипа и тако постао тек девети фудбалер икада који је задовољио све критеријуме на једном мечу од угледног француског листа.

У сензационалном тријумфу холандског тима репрезентативац Србије учествовао је са две асистенције и голом, али и поред тога имао сјајне потезе и дриблинге, па ни француски новинари нису скривали одушевљење.

"Био је величанствен у првом мечу (1:2), а савршен у Мадриду. Утакмица на "Сантијаго Бернабеуу" обележиће му каријеру и учиниће га веома популарним. Двоструки асистент, постигао је трећи гол након снажног ударца левом ногом са 16 метара", наводи се у опису.

Пре Тадића у Екипу су "десетку" добили само Франк Созе (Француска - Грчка 1988), Бруно Мартини (Француска - Грчка 1988), Олег Саленко (Русија - Камерун 1994), Ларс Виндфелд (Нант - Архус 1997), Роберт Левандовски (Борусија - Реал 2013), Карлос Едуардо (Генган - Ница 2014), Нејмар (ПСЖ - Дижон 2018) и два пута Лионел Меси (Барселона - Арсенал 2010. и Барселона - Леверкузен 2012).


О акцији за други гол Ајакса који је Нерес постигао у 18. минуту дуго ће се причати. Тадић одиграо фудбалски плес, мајсторији на око 40 метара од гола полу-десно, и кренуо је ка голу. Са пируетама је задржао је лопту, избацио из игре чак четири играча, а потом лепотица. Завршни пас на леву страну и већ пола гола. Сигуран је био Нерес за 0:2  у сред Мадрида.

И потом у 62. минуту још једна мајсторија Душана Тадића, овога пута био је стрелац прелепог гола. Вен де Бек му је несебично додао лопту знајући да ће бити као у сефу сигурна, примио је лопту српски ас десном ногом, потом, левом само гурање лопте у страну само онолико колико је потребно да се лопта закуца под пречку са око 15 метара од гола. Навијачи Ајакса били су у делиријуму, вероватно несвесни каквог играча имају у свом клубу.

Фото: FoNet

Ајакс је потпуно заслужено избацио славни Реал и истакао кандидатуру да освоји највећи пехар, Лиге шампиона а како и неби када у својим редовима има једног Душана Тадића.

М. Ковачевић

Реал Мадрид – Ајакс 1:4 (0:2) (прва утакмица 2:1, укупно 3:5)

МАДРИД: Стадион: Сантјаго Бернабеу, гледалаца: 77.013, судија: Феликс Брах (Немачка), стрелци: (Асенсио 70 - Зијех 7, Нерес 19, Тадић 62, Шене 73)

РЕАЛ: Куртоа – Регељон, Варан, Начо, Карвахал – Модрић, Каземиро (Валверде 87), Крос – Винисијус (Асенсио 35), Васкес (Бејл 29), Бензема.

АЈАКС: Онана – Таљафико, Блинд, Де Лихт, Мазраои (Велтман 80) – Де Јонг, Шоне (Де Вилт 73) – Тадић, Де Бек, Зијех – Нерес (Долберг 74).    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести