Лига шампиона: Јунајтед у (не)могућој мисији у Паризу, Коларов у Порту

БЕОГРАД: Другог дана реванш мечева осмине финала Лиге шампиона фудбалери Пари Сен Жермена чекају Манчестер Јунајтед са великом предношћу од 2:0, док ће Порто покушати да надокнади 1:2 из Рима против Роме на Драгау.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Пред Јунајтедом је практично немогућа мисија након пораза на Олд Трафорду, једином од доласка менаџера Олеа Гунара Солскјера, јер му је потребан велики преокрет на Парку принчева и то практично без пола тима због повреда, на чијој листи је и српски репрезентативац Немања Матић, али и без суспендованог Пола Погбе.

На другој страни тренер Томас Тухел не рачуна на прву звезду Нејмара, такође због повреде, док је из истог разлога неизвестан Единсон Кавани, али и без њих су Парижани велики фаворити за пролаз међу осам најбољих.

Посебно ако се зна како су "свеци" надиграли Јунајтед на Олд Трафорду на крилима Килијана Мбапеа...

Два гола Николе Заниола била су довољна Роми за тријумф на Олимпику против Порта, али не и за сигурност јер су се Португалци извукли у финишу преко Адријана Лопеза.

Управо тај погодак даје Порту велику наду да може да надокнади заостатак, али и чињеница да је славио на сва три претходна дуела у елитном такмичењу на свом терену ове сезоне. Истина, против слабијих ривала од Роме, Галатасараја (1:0), Локомотиве из Москве (4:1) и Шалкеа (4:1).

И Порто и Рома, у чијој стартној постави се очекује капитен репрезентације Србије Александар Коларов, направили су су лоше увертире поразима од љутих ривала Бенфике (2:1), односно Лација (3:0), па би пролазом у четвртфинале један тим зацелио ране.

Мечеви на Парку принчева и Драгау заказани су за среду од 21 сат.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести