Лига шампиона: Левандовски напада Реалову традицију

Страсти и емоције једва да су се стишале, а већ је на програму реванш меч четвртфинала Лиге шампиона између Реала и Бајерна у Мадриду - нови спектакл у најави.
robert levandovski, epa, joerg koch
Фото: EPA/JOERG KOCH

Прошле среде Реал је у правом трилеру славио на Алијанц арени после преокрета 2:1, захваљујући два гола Кристијана Роналда, али би ствари могле да се промене јер се у тим Бавараца враћа први стрелац Роберт Левандовски.

Пољски голгетер због повреде пропустио је први дуел, показало се Бајерн није иста екипа без њега и сада ће бити главна опасност по голмана Кејлора Наваса.

"Добро се осећам, задовољан сам што сам се вратио тренинзима. Све је у реду", рекао је Левандовски, стрелац 38 погодака на 40 мечева ове сезоне.

Реаловим играчима и навијачима Левандовски није остао у лепом сећању, након што је пре само четити године у дресу Борусије четири пута био стрелац у два полуфинална меча са садашњим браниоцем трофеја Лиге шампиона.

Међутим, цео тим Бајерна испред себе имаће огроман задатак, а то је да се бори са традицијом јер Мадриђани никада у Лиги шампиона нису елиминисани после победе и предности из прве утакмице са гостовања.

Бајерн се мучи на тлу Шпаније, доживео је четири пораза из исто толико последњих мечева и то без постигнутог гола, али ако је неко спреман да се носи са тим то је италијански тренер Карло Анћелоти, освајач рекордна три "ушата пехара", који се враћа на стадион Сантијаго Бернабеу први пут од отказа у краљевском клубу.

Тренери Зинедин Зидан и Анћелоти имају пуно проблема око састављања тимова, Бајерну недостају суспендовани Хави Мартинез, повређени су Матс Хумелс и Џером Боатенг, док на другој страни изостају Пепе и Рафаел Варан, док је неизвестан Герет Бејл због повреде листа.

У сенци сутрашњег меча реванш у Енглеској играју Лестер и Атлетко Мадрид, након што Шпанци бране 1:0 са Висенте Калдерона.

Лестер тражи ново изненађење у Лиги шампиона како би померио границе историје клуба, али и нови преокрет против Шпанаца, пошто је у претходној рунди избацио Севиљу баш после пораза у гостима.

Иако је Атлетико, пре свега због искуства у Лиги шампиона, унапред проглашен фаворитом, тренер Дијего Симеоне истиче да су шансе 50:50.

"Целог улог дали су на реванш, биће права битка. Имамо добар резултат из Мадрида, али сви знамо какву атмосферу праве енглески навијачи. Шансе су пођеднаке", рекао је Симеоне.

Утакмице на Сантијаго Бернабеуу и Кинг пауер стадиону играју се сутра у стандарном термину од 20.45.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести