Лига шампиона: Матић напада Севиљу, Рома и Коларов чекају Шахтјор

БЕОГРАД: За уторак и среду заказане су последње утакмице осмине финала Лиге шампиона, а првог дана на програму су реванши на Олд Трафорду између Манчестер Јунајтеда и Севиље, као и у Риму где Рома дочекује Шахтјор.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Екипа Жозеа Муриња напумпана самопоуздањем, због победе у дербију против Ливерпула 2:1, чека опасну Севиљу која је у првом мечу у Андалузији пре две недеље надиграла Јунајтед, али је завршено без голова.

Управо се тада повредио најскупље плаћени фудбалер Јунајтеда икад Пол Погба (105 милиона евра) и скоро сигурно пропушта и овај меч.
Зато ће улогу вође у везном реду преузети српски репрезентативац Немања Матић који истиче да је реванш са Севиљом вероватно најважнија утакмица сезоне.

"Остварили смо важну победу против Ливерпула, самопоуздање је на високом нивоу и само морамо да наставимо у том ритму. Следећи меч је можда најбитнији у сезони, морамо да победимо Севиљу", рекао је Матић у најави утакмице.

За разлику од Јунајтеда, Севиља је протеклог викенда изгубила у домаћој Примери, Валенсија је славила 2:0, али такав резултат не забрињава тренера Вићенца Монтелу.

"Већ смо архивирали пораз и окренули се Манчестер Јунајтеду. Дуел на Олд Трафорду може да буде историјски за нас, ако уђемо у четвртфинале", рекао је Монтела, чија је Севиља играла четвртфинале Лиге шампиона само једном и то давне 1958. године.

Адут "црвених ђавола" је и чињеница да је Мурињо победио у седам од осам утакмица против Севиље док је био у Реал Мадриду, са Јунајтедом се већ "оклизнуо" на првом степенику. Да ли ће и на другом?

Други меч доноси, такође, велику неизвесност на Олимпику где Шахтјор брани 2:1 из Украјине.
Роми би био довољан гол, али без примљеног, да се нађе међу осам најбољих у Европи после осам година.

Уз чињеницу да се састаје са квалитетним "бразилским" Сахтјором, римски клуб игра и против традиције због пет пораза у низу у нокаут фази елитног такмичења.

Главно оружје Роме биће први стрелац Един Џеко, а један од адута је и српски репрезентативац Александар Коларов.

Реванш утакмице на Олд Трафорду и Олимпију играју се сутра са почетком у 20.45.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести