Лига шампиона: Наполитанци први пут гледају Месија

Данас и сутра настављају се борбе у осмини финала Лиге фудбалских шампиона.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Као и минуле недеље и сада се играју по два меча дневно,а  вечерас нас очекују праве фудбалске  посластице - сусрети између некадашњих шампиона Челсија и Бајерна и окршај Наполија и Барселоне, који се до сад нису састајали.  Челси ове сезоне игра далеко испод својих могућности, међутим, утисак је да му је форма у узлазној путањи што потврђује и победа у градском дербију против Тотенхема (2:1). Због повреда су ван строја Канте, Крстенсен, Пулишић, Лофтус Чик, а Абрахам још увек није потпуно здрав.

- Имамо проблема око састава тима, избор играча је доста скучен, али морамо збити редове и ући у меч са Бајерном храбро и  одлучно. Баварце добро познајем, знам како играју и они све зају о нама. Тактичких изненађења неће бити, Левандовски ће добити чувара, покушаћемо да зауставимо њихове контре и да наметнемо нашу пас игру на средини терена.Уз велико поштовање према ривалу надамо се повољном резулату – каже тренер Франк Лампрад.

Бајерн је у домаћем првенству после доста мука успео да савлада нејаки Падеборн и да сачува лидерску позицију.

-  Очекује нас тешка утакмица – упозиорава тренер Хајнц Дитер Флик. – Без обзира што Челси неће бити комплетан, по ономе што сам видео у њиховом мечу са Тотенхемом фаворити су у нашој утакмици. Имају проблема у одбрамбеном реду што ћемо покушати да искористимо.

На Сан Паулу у Напуљу снаге ће одмерити Наполи и Барселона. Наполитанци су у серији сјајних резултата под вођством тренера  Ђенара Гатуза(шест победа у седам мечева) и поново су се укључили у борбу за титулу. Занимљиво је да ће Наполитанци прву пут уживи гледати Месија.

- Сусрет са Барселоном биће прави испит  за нас.У форми смо, играмо добро, чврсто и агресивно, а видећемо како ће све то изгледати против Месија. Свака победа би за нас много значила.Ми обично против најајачих тимова играмо најбоље – оптимиста је Гатузо.

И један и други тим у вечерашњи окршај улазе ослабљени, у Наполију повређени су Кулибали, Милик, Лоренцо, Хисаи и Лоренре,а код Барселоне Суарез, Дембеле, Алаба и Роберто.

- Тим се полако враћа у фрому – каже нови тренер Барселона Кике Сетијен. –Меси је против Еибара постигао чак четири гола, међутим , остали смо без бекова пошто су Роберто и Алба повређени. Много нам недостаје и Суарез, али уверен сам да ћемо у Напољу пружити добру партију.

Г. Ковач

Уторак

Челси – Бајерн (21) (суди Турпан, Француска)

Наполи – Барселона (21) (Брих, Немачка)

Среда

Олимпик (Л) – Јувентус      (21)

Реал – Манчестер сити       (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести